joi, februarie 29, 2024
AcasăsusȘeful Marelui Stat Major anunță că România trebuie să se pregătească pentru...

Șeful Marelui Stat Major anunță că România trebuie să se pregătească pentru apărare

Intră NATO oficial în război cu Rusia?

Generalul Gheorghiţă Vlad, şeful Statului Major al Apărării din Armata Română a declarat, într-un interviu, că populaţia României trebuie să se pregătească pentru apărare.

Generalul Gheorghiţă Vlad a vorbit într-un interviu pentru  Europa Liberă despre faptul că România nu are legislaţia necesară pentru a pregăti populația să facă față în cazul extinderii războiului din Ucraina.

„Populația României, la fel ca întreaga populație din Uniunea Europeană, din Europa, trebuie să se îngrijoreze și trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiți. Eu, personal, nu neapărat ca militar, consider că Federația Rusă nu se va opri aici. Dacă va câștiga în Ucraina, principala țintă va fi Republica Moldova. Vom asista la tensiuni în Balcanii de Vest. Sunt mai mult decât convins că politica președintelui Putin va escalada în perioada imediat următoare”, a declarat generalul Gheorghiţă Vlad.

Țările Baltice își pregătesc deja linia defensivă

Cele trei ţări baltice – Estonia, Letonia şi Lituania – au convenit să construiască “o linie de apărare” comună la graniţa lor cu Rusia şi Belarus pentru a contracara eventuale ameninţări militare, în contextul invaziei ruse în Ucraina, au anunţat Ministerele Apărării eston şi leton.

Miniştrii apărării din regiunea baltică au semnat un acord conform căruia “Estonia, Letonia şi Lituania vor construi în următorii ani instalaţii defensive anti-mobilitate pentru a descuraja şi, dacă este necesar, pentru a se apăra împotriva ameninţărilor militare”, potrivit unui comunicat al ministerului eston. Textul precizează că este vorba de instalaţii defensive desfăşurate “la graniţele cu Rusia şi Belarus”.

Într-un mesaj pe reţeaua X, ministrul leton al apărării, Andris Spruds, a declarat că va fi vorba despre o “linie de apărare baltică pentru a apăra flancul estic al NATO şi a-i priva pe adversarii noştri de libertatea de mişcare”.

Ţările baltice se numără printre cei mai fermi aliaţi ai Kievului împotriva Moscovei încă din prima zi a atacului rus asupra Ucrainei.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente