29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăLocaleNationaleMajoritatea antreprenorilor își finanțează afacerile din fonduri proprii

Majoritatea antreprenorilor își finanțează afacerile din fonduri proprii

afaceri

Un procent de 69% din antreprenorii din România, aflați la început de drum, se folosesc de resurse proprii pentru a pune pe picioare un business propriu, potrivit studiului EY “Barometrul afacerilor de tip startup din România”.

69% dintre respondenții participanți la studiu au indicat fondurile proprii, inclusiv împrumuturi de nevoi personale și salariul încasat dintr-un alt loc de muncă decât startup-ul, ca fiind cea mai importantă sursă de finanțare. Pe următoarele două locuri se situează fondurile europene și finanțările nerambursabile oferite de statul român, familia și prietenii reprezentând doar a patra cea mai importantă sursă pentru startup-urile locale.

Cei mai mulți antreprenori aflați la început de drum dedică 10 ore afacerii lor în fiecare zi, ceea ce indică faptul că lucrează cu 21% mai mult decât angajații cu normă întreagă din România.

Potrivit aceluiași studiu, 38% dintre antreprenorii respondenți au un venit lunar situat sub 500 EUR, iar 11% depășesc nivelul de 2.000 EUR pe lună. În România, venitul mediu net în luna noiembrie 2015 s-a ridicat la 432 EUR.

Continuarea procesului de relaxare fiscală este important pentru 46% dintre antreprenori, 26% dintre respondenți își doresc o relaxare fiscală care să vizeze numai startup-urile, în timp ce 20% consideră că o relaxare fiscală generală la nivelul firmelor ar avea cel mai mare impact în susținerea antreprenorilor.

În topul măsurilor de urmat de către autorități pentru a susține inițiativa antreprenorială intră și reducerea birocrației (14%), crearea mai multor programe de finanțare pentru startup-uri din Fonduri Europene sau fonduri nerambursabile din partea statului român, dar și crearea unor instituții care să sprijine în mod real startup-urile prin consultanță, spații de lucru, incubatoare de afaceri administrate și finanțate de stat; un e-ghișeu funcțional și digitalizarea instituțiilor.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente