vineri, martie 29, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareMâncarea pentru bolnavi internați ar putea fi gătită în spital

Mâncarea pentru bolnavi internați ar putea fi gătită în spital

spitalu-satu-mare

Luni, 4 ianuarie la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Satu Mare a avut loc o conferință de presă orin care managerul instituției, arcela Papici a anunțat că vrea să renunțe din a doua jumătate a anului în curs, la serviciile firmei de catering, cea care furnizează în prezent mâncarea pacienților internați.

Principalul motiv pentru care conducerea spitalului dorește să renunțe la acest serviciu este calitatea slabă a mâncării. Potrivit managerului SJU, bolnavii s-au plâns în mai multe rânduri de calitatea mâncării pe care o primesc.

Papici spune că în prima jumătate a acestui an va fi modernizată și bucătăria spitalului, după care mâncarea va fi gătită în spital și astfel, se va putea renunța la firma de catering.

„Vrem să angajăm personal specializat, adică bucătari, ajutori de bucătari și tot ce presupune funcționarea unei bucătării. Astfel, mâncarea va fi făcută de noi. Bucătăria spitalului va fi dotată cu o linie tehnologică modernă, după modelul spitalului din Zalău. Pacienții vor primi mâncare într-o tavă termorezistentă cu capac. Prin acest demers încercăm să îmbunătățim alimentația pacienților astfel încât aceștia să nu mai aștepte mâncarea de acasă”, spune Marcela Papici.

Managerul SJU a subliniat că externalizarea serviciului de catering costă spitalul în jur de 280.000 de lei pe lună. În ceea ce privește reabilitarea și modernizarea bucătăriei, aceasta va costa, estimativ, 300.000 de euro.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente