Acasă sus Manifestări bogate de Ziua Națională a României

Manifestări bogate de Ziua Națională a României

prima pagina  (2)Programul oficial 

Sărbătoarea Zilei Naționale a României va fi marcată anul acesta la Satu Mare cu un program foarte bogat și divers.  Consiliul Județean, împreună cu Primăria Satu Mare și Instituția Prefectului sunt organizatorii evenimentului și au promis un program pe cinste.

Manifestările vor începe luni, 1 decembrie, la ora 09.45 cu depuneri de coroane la busturile lui: Mihai Viteazul, Corneliu Coposu, Ion I.C. Brătianu și Iuliu Maniu.

La ora 11.30 va fi sfințită noua troiță dedicată memoriei eroilor neamului, iar la ora 12.00 vor avea loc depuneri de coroane, urmată de parada militară la statuia lui Vasile Lucaciu.
Tot cu acest prilej, în aceeași locație, Corul Bărbătesc din Finteușu Mare va susține un recital în cinstea zilei de 1 Decembrie.

Spectacol artisitic Satu Mare

Ora 13.00, sărbătoarea va continua cu un spectacol artistic ce va avea loc la scena amplasată în Piața 25 Octombrie. Pe scenă vor evolua: Veta Biriș, Marius Ciprian Pop, Petrică Mureșan, Maria Petca Poptean, Georgiana Marina, Nicolae Mureșan, Ioan Dordoi și Felix Galan, Florentina și Petre Giurgi, Ansamblurile „Cununița” și „Cununița Năzdrăvană”, George Negrea, Trupa „Harp” și Park Folk Grup.

La ora 19.00, pe scena din Centrul Nou va concerta formația „Talisman”. Tot de la aceeași oră, la Filarmonica „Dinu Lipatti” va avea loc un concert simfonic susținut cu ocazia „Zilei Naționale a României”.

Seara se va încheia, la ora 20.00, cu un superb foc de artificii.

De asemenea, organizatorii vor pregăti 3.000 de porții de fasole cu ciolan.

Manifestări Negrești-Oaș

Primăria, Consiliul Local și Casa Orășenească de Cultură din Negrești-Oaș organizează luni, 1 decembrie, o serie de manifestări prilejuite de „Ziua Națională a României”.

În continuare vă prezentăm programul manifestărilor ocazionate de ziua de 1 Decembrie în capitala Țării Oașului:

Parcul central al orașului (la Monumentul Eroilor):

Ora 10.00

– Imnul național al României
– Ceremonialul religios – „Te Deum”
– Însemnătatea istorică a zilei de 1 Decembrie
– Ceremonia de depunere de flori și coroane

Program cultural-artistic:

– Copiii GPP nr. 7 – cântece patriotice
– Școala Gimnazială nr. 1 din Negrești-Oaș, clasele a IV-a: montaj literar-muzical
– Liceul Teoretic Negrești-Oaș, prof. Marin Grigorean
– Momente muzicale – Vlad Belbe.

La eveniment vor participa primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca și șefii de servicii din primărie, consilieri locali, preoți, reprezentanți ai instituțiilor de cultură și învățământ din oraș, reprezentanți ai partidelor politice, ai poliției locale și de frontieră.
La Monumentul Eroilor Neamului sunt așteptați toți cei care vor să împărtășească bucuria acestei zile deosebite.

Manifestări Carei

Direcția de Cultură a Municipiului Carei și Centrul Cultural Carei organizează luni, 1 Decembrie, o serie de manifestări prilejuite de Ziua Națională a României.

De la ora 12:00, la Monumentul Ostașului Român va avea loc un moment solemn care va consta în Te Deum, depunere de coroane și flori în cinstea eroilor neamului, și o degustare de sarmale. De la ora 17:00, la Casa Comunitară Sf. Ladislau, va avea loc un CONCERT EXTRAORDINAR DE FOLCLOR dedicat Zilei Naționale a României- Participă Ansamblul Ceatăra și invitații acestuia – Ana Holdiș Pop și Veta Biriș. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Programul autobuzelor de transport în comun în municipiu

Luni 01.12.2014 autobuzele vor circula cu programul de sâmbăta.

Începând cu ziua de marți 02.12.2014 se intră în programul normal.

Programul chioșcurilor de bilete:

Luni 01.12.2014 chioșcurile de vânzare a biletelor de călătorie vor fi închise.

Pe toată perioada se pot cumpăra bilete de la automatele de vândut bilete și prin SMS la 7525.

- Advertisment -

Cele mai populare

Drapelul României, arborat la 2.519 metri altitudine.La multi ani români!

Drapelul României a fost arborat, de Ziua Naţională, pe vârful Parângul Mare, la 2.519 metri altitudine, unul dintre cele mai înalte din...

Ceremonie restrânsă de 1 Decembrie

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea...

Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat

Un interviu acordat jurnalului ortodox “Drumul Emausului” de ziaristul grec George Alexandrou, autorul uneia dintre cele mai vaste monografii dedicate Sfântului Apostol Andrei, ne...

Sfârșitul unei campanii sfârșite!

Ne aflăm înspre finalul unei campanii electorale, cum n-am mai avut niciodată. Rigorile pandemice au limitat aria acțiunilor...

Comentarii recente