joi, februarie 29, 2024
AcasăsusMarcel Ciolacu schimbă vicepreședinții ANAF și șeful Vămii 

Marcel Ciolacu schimbă vicepreședinții ANAF și șeful Vămii 

Premierul Marcel Ciolacu a luat decizia de a-i schimba din funcție pe vicepreședinții ANAF, dar și pe șeful Autorității Vamale, Ion Cupă. În schimb, președintele ANAF, Nicoleta Cîrciumaru, va rămâne în funcție.

Din ANAF, șeful de la mari contribuabili, Ionuț Mișa, va fi schimbat, la fel și șefii din teritoriu ai ANAF și cei județeni. Decizia va fi oficializată înainte de ședința de Guvern, care va avea loc joi, la Palatul Victoria.

Marcel Boloș a cerut demiterea

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, i-a cerut premierului să-i demită pe șefii de la ANAF și de la Autoritatea Vamală Română.

„Aceste propuneri de schimbare a conducerii ANAF şi a Autorităţii Vamale vor pleca în zilele următoare şi decizia este la domnul prim-ministru. Nu există ANAF şi Autoritatea Vamală cu conducere lipsită de performanţă. Sunt cele mai importante instituţii ale statului român. Ne uităm la planul de venituri pe care l-am avut în cursul anului 2023 şi la realizări. În ultima lună (din 2023 – n. r.), pot să spun cu mândrie că, după lungi eforturi, discuţii şi măsuri pe care le-am implementat, ANAF-ul a fost în luna decembrie cu două premiere.

Întâi de toate, şi-a realizat planul la venituri, dar până am ajuns în decembrie cu această performanţă numai eu ştiu şi cu doamna preşedinte cât am muncit, astfel încât să putem să avem cele 35,5 miliarde de lei. A doua performanţă a fost că Direcţia Generală Mari Contribuabili a fost cu 16 miliarde planificat ca venituri, 16 miliarde ca realizări. Au fost bani care n-au venit aşa peste noapte şi am muncit foarte mult alături de doamna preşedinte, astfel încât să putem să avem acest nivel, aş putea spune record. Planul pentru anul 2024 este unul ce vizează încasări medii de 40 de miliarde de lei lunar”, a declarat Boloş, la Digi24.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente