Acasă Locale Internationale Marius Vizer, românul care a fost ales președintele sportului mondial

Marius Vizer, românul care a fost ales președintele sportului mondial

marius_vizer_8c98f48b34Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo, a fost ales, vineri, la Sankt Petersburg, în funcția de președinte al organizației mondiale SportAccord. Vizer a fost ales cu 54 de voturi din 92 și l-a învins pe președintele Federației Internaționale de Rugby, francezul Bernard Lapasset. Vizer succede în funcție olandezului Hein Verbruggen.

SportAcorde reunește sub egida sa 107 federații sportive internaționale. Proiectul românului, considerat reformator, propune organizarea unor evenimente sportive mondiale globale, sub egida SportAccord, care să fie generatoare de venituri substanțiale, din care să beneficieze fiecare federație membră, chiar și cele neolimpice, precum și alte mecanisme de finanțare a organizației: o Bancă Internațională a Sportului, o Loterie Internațională a Sportului și o Asigurare Internațională Sportivă.

„Un SportAccord brand mondial recunoscut, cu o structură modernă, chiar re-branduit, cu o viziune sănătoasă și prosperă, un SportAccord nou și performant, liber și independent și nemanipulabil, care să deservească strict interesele membrilor săi și a organizației lor: cu un brand care să strălucească și s fie popular, respectat, mediatizat, apreciat și atractiv pe piața de marketing și media, un SportAccord în care membrii să fie demni și mândri de organizația lor,  o organizație cu identitate, valoare și continuitate, cu programe și structuri de dezvoltare la toate nivelurile, cu evenimente care să genereze resurse și nu să le consume, cu structuri și evenimente de nivel, global, regional, național, cu alianțe puternice și stabile, astfel încât atunci când ne așezăm la masa tratativelor să reprezentăm o forță și o familie unită, un SportAccord liber și independent, administrat în mod profesionist, transparent și performant”, a declarat Vizer înainte de alegeri.

Marius Vizer crede că „valoarea cea mai de preț a omului este onoarea și conștiința. Cauza pe care o reprezentăm fiecare la nivelul nostru trebuie să fie călăuzită mereu de: spiritul de libertate de exprimare și decizie, interesele și binele comunității pe care o reprezentăm, onestitate, dreptate și curaj, Viziunea, știința și curajul au reformat omenirea”. „Din 2017 vreau să organizez campionatele mondiale reunite în aceeași țară, fără să fie necesare investiții de infrastructură, logistică, așa cum se face pentru sporturile olimpice, dar și din resurse generate de un eveniment local. Vom finanța federațiile naționale care se confruntă cu o serie de neajunsuri. Din bugetele atrase de Banca Internațională a Sportului, Loteria Internațională a Sportului etc un find de investiții […] SportAccord este o organizație înființată în 1967, la care au aderat atunci 26 de federații internaționale și actualmente un frup de 106 organizații internaționale: 35 olimpice și 71 deolimpice. SportAccord este o forță reală a sportului mondial care de câteva decenii a fost ținută într-o poziție pasivă și pe care vreau eu să o trezesc acum”, a mai declarat Vizer, la Realitatea TV.

Misiunea organizației Sport Accord este să unească și să sprijine toți membrii săi și să protejeze interesele lor comune, conservând și respectând autonomia lor. Sport Accord poate fi privită ca o umbrelă care acoperă atât sporturile olimpice, cât și pe sporturile neolimpice. Sport Accord încurajează și facilitează schimbul de informații între membri și asigură expertiza în domenii precum anti-dopingul, responsabilitatea socială, integritatea. Prin stabilirea diverselor jocuri (polisportive) care reunesc sporturile similare, scopul organizației este de a promova membrii și de a crește vizibilitatea lor. Ca organizație, valorile cheie cu care se identifică sunt neutralitatea, transparența și responsabilitatea, promovând în același timp capacitatea sportului de a contribui la schimbări pozitive în societate.

SportAccord are 91 membri cu drepturi depline (federațiile sportive internaționale, care guvernează sporturi specifice la nivel mondial) și 16 membri asociați (organizațiile care desfășoară activități strâns legate de federațiile sportive internaționale).

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente