duminică, mai 26, 2024
AcasăLocaleMasă rotundă cu Asociația Stea, alături de 20 de instituții din județ

Masă rotundă cu Asociația Stea, alături de 20 de instituții din județ

asociatia-stea1Joi, 27 iunie, de la ora 11.00, Sala mică a Prefecturii a găzduit o întâlnire a echipei Asociației STEA cu reprezentanții a 20 de instituții din județul Satu Mare. Scopul acestei mese rotunde a fost prezentarea raportului de analiză în urma aplicării a 30 de chestionare la nivel local, la instituțiile publice, ONG-uri și furnizori privați din județul Satu Mare, făcută de Bogdan Pintea, director executiv al Asociației STEA.

Asociația STEA, în calitate de membru al Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copii (FONPC) București a participat în perioada 24 aprilie-2 iunie la aplicarea acestor chestionare de date la nivel local. Astfel, Asociația STEA face parte din grupul de lucru creat în cadrul Proiectului “Monitorizarea dreptului la educație și timp liber” implementat în parteneriat cu Asociația SOS Satele Copiilor România și desfășurat în cadrul Parteneriatului privilegiat gestionat de SOS Satele Copiilor Danemarca și finanțat de Fundațiile Velux-componenta “Micro-granturi-pași către autonomie”.

Concluziile raportului elaborat de Asociația STEA la nivel local pentru FONPC: Deși există cadrul legislativ aferent punerii în aplicare a Convenției internaționale cu privire la drepturile copilului, la nivel local punerea în practică a prevederilor întâmpină serioase probleme.

Parteneriatele încheiate între instituțiile publice și ONG-uri pentru implementarea unor proiecte destinate respectării dreptului la educație al copiilor nu sunt o practică curentă și nu au la bază o strategie de dezvoltare comunitară ci vizează de cele mai multe ori implementarea unor proiecte/acțiuni pe o perioadă scurtă de timp etc. Printre cei prezenți la întâlnire s-au numărat și subprefectul Cristian Sasu și directorul SPAS Satu Mare, Doina Văsuț.

FONPC este principalul interlocutor specializat al statului în vederea elaborării și redefinirii politicilor publice pentru asigurarea bunăstării copilului din perspectiva drepturilor copilului, utilizând și dezvoltând într-un cadru coerent și comprehensiv experiența și expertiza membrilor săi. FONPC a fost înființată în anul 1997, are aproximativ 100 de ONG-uri membre, iar Asociația STEA a devenit membră în 2004.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente