Acasă Locale Masă rotundă cu Asociația Stea, alături de 20 de instituții din județ

Masă rotundă cu Asociația Stea, alături de 20 de instituții din județ

asociatia-stea1Joi, 27 iunie, de la ora 11.00, Sala mică a Prefecturii a găzduit o întâlnire a echipei Asociației STEA cu reprezentanții a 20 de instituții din județul Satu Mare. Scopul acestei mese rotunde a fost prezentarea raportului de analiză în urma aplicării a 30 de chestionare la nivel local, la instituțiile publice, ONG-uri și furnizori privați din județul Satu Mare, făcută de Bogdan Pintea, director executiv al Asociației STEA.

Asociația STEA, în calitate de membru al Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copii (FONPC) București a participat în perioada 24 aprilie-2 iunie la aplicarea acestor chestionare de date la nivel local. Astfel, Asociația STEA face parte din grupul de lucru creat în cadrul Proiectului “Monitorizarea dreptului la educație și timp liber” implementat în parteneriat cu Asociația SOS Satele Copiilor România și desfășurat în cadrul Parteneriatului privilegiat gestionat de SOS Satele Copiilor Danemarca și finanțat de Fundațiile Velux-componenta “Micro-granturi-pași către autonomie”.

Concluziile raportului elaborat de Asociația STEA la nivel local pentru FONPC: Deși există cadrul legislativ aferent punerii în aplicare a Convenției internaționale cu privire la drepturile copilului, la nivel local punerea în practică a prevederilor întâmpină serioase probleme.

Parteneriatele încheiate între instituțiile publice și ONG-uri pentru implementarea unor proiecte destinate respectării dreptului la educație al copiilor nu sunt o practică curentă și nu au la bază o strategie de dezvoltare comunitară ci vizează de cele mai multe ori implementarea unor proiecte/acțiuni pe o perioadă scurtă de timp etc. Printre cei prezenți la întâlnire s-au numărat și subprefectul Cristian Sasu și directorul SPAS Satu Mare, Doina Văsuț.

FONPC este principalul interlocutor specializat al statului în vederea elaborării și redefinirii politicilor publice pentru asigurarea bunăstării copilului din perspectiva drepturilor copilului, utilizând și dezvoltând într-un cadru coerent și comprehensiv experiența și expertiza membrilor săi. FONPC a fost înființată în anul 1997, are aproximativ 100 de ONG-uri membre, iar Asociația STEA a devenit membră în 2004.

- Advertisment -

Cele mai populare

Iubirea și mila – drumuri ce duc spre mântuire

În relația noastră cu ceilalți trebuie să fim cinstiți și sinceri – atât cu vorba, cât și cu fapta.  Suntem datori...

Ziua internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului

Ziua internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului este marcată în fiecare an la 27 ianuarie. Rezoluţia 60/7 din 2005...

Sindicaliștii protestează solicitând eliminarea inechităţilor salariale

Câteva zeci de sindicalişti afiliaţi Federaţiei Publisind participă, miercuri dimineaţa, la un miting în faţa Ministerului Afacerilor Interne, solicitând eliminarea inechităţilor salariale...

Cod portocaliu de ninsori și viscol în Constanța și alte județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare Cod portocaliu de ninsori şi viscol, ce vizează judeţele Constanţa şi Tulcea.

Comentarii recente