joi, iunie 20, 2024
AcasăLocaleSe vor da bani pentru proiectele agricole

Se vor da bani pentru proiectele agricole

Cosmin-BotaAstăzi, 27 iunie în cadrul unei conferințe de presă Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) a lansat o nouă sesiune de depunere a cererilor de finanțare pe „Măsura 121” destinată modernizării exoploatațiilor agricole.

Directorul adjunct al APDRP Nord Vest, Cosmin Bota, măsura a fost lansată pe data de 25 iunie iar fermierii sunt invitați să depună cererile de finanțare până în ultima zi a lunii iulie (31 iulie). Bota a subliniat faptul că valoarea eligibilă a unui proiect nu poate depăși 125.000 euro, iar cofinanțarea ce trebuie asigurată de beneficiari variază între 40 și 60%, în funcție de mai multe criterii. Detalii despre „Măsura 121” pot fi obținute și de pe site-ul agenției www.apdrp.ro.

Prin această măsură sunt finanțate atât fermele de producție vegetală cât și cele de creșterea animalelor dar și fermele mixte. Aceste exploatații trebuie să aibă între 2 și 50 de angajați.

Directorul a mai declarat că, pentru a veni în sprijinul fermierilor, solicitanți ai fondurilor europene nerambursabile a fost emisă Ordonanța de Guvern nr. 43/2013 prin care proiectele declarate eligibile vor fi garantate în proporție de 80% a sumelor pentru cofinanțare, prin instituții finanțatoare.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente