Acasă Locale Stiri Satu Mare Masina „Miliției” din Satu Mare a făcut senzație la Retroparada Primăverii

Masina „Miliției” din Satu Mare a făcut senzație la Retroparada Primăverii

În 8-10 iunie, va avea loc parada „DRUM BUN”.

O mașină de Miliție aparținând Muzeului Daciei Românești din Satu Mare, a fost una dintre atracțiile Retro Paradei Primăverii 2018, care s-a desfășurat în Baia Mare și Negrești-Oaș.

Timpul fumos a ținut cu organizatorii, dar și cu vizitatorii care se înghesuiau să se pozeze cu mașinile de epocă.

Cea mai veche mașină din cadrul evenimentului a fost un Peugeot 201 Torpedo din 1929.

„Mașina, a fost fabricată în 1929. Este o decapotabilă cabriolet cu trei uși. Un model un pic atipic. A fost achiziționată din Paris. Prețul este undeva la 25.000 de euro. Este recondiționată cât de cât, dar până la toamnă va fi complet pregătită”, ne-a spus colecționarul. Acesta mai avea în expoziție un Rolls Royce din 1975, făcut pentru piața europeană, un model mai rar cu volanul pe stânga.

O altă vedetă a manifestării, care atrăgea privirile curioșilor, era un Fiat 500 Toppolino din 1938.

„Am cumpărat-o din Satu Mare. Ies cu ea sâmbăta, duminica. M-am îndrăgostit pe parcurs de Fiat. Am o pasiune pentru tot ce este vechi. Mă bucură faptul că lumea apreciază frumosul și este prezentă în număr tot mai mare la astfel de evenimente”, a subliniat Ovidiu Gherman”.

Mașini și motociclete din mărcile Dacia, BMW, Skoda, Triumph Spitfire, Jawa, Mercedes, etc, fabricate cu mai mulți sau mai puțini ani în urmă au putut fi admirate și pozate de cei prezenți.

De la an la an, astfel de evenimente atrag tot mai mulți participanți și vizitatori.

Clubul pasionatilor de autovehicule de epoca Drum Bun filiala din România are deosebita placere si onoare de a va invita la cea de a – V – a editie a Întâlnirii internaționale a pasionaților de mașini de epocă ”DRUM BUN”. Acest eveniment unește pasionații din 5 țări, colecțonari în special de autoturisme românești, Dacia, Oltcit și ARO, și se va desfasura in perioada 08 – 10.06.2018 în mun. Satu Mare. Evenimentul va debuta vineri seara cu primirea participanților care vin de la sute de kilometrii distanța, cu masinile pe roti și nu pe platforme, urmând ca doua zi, sâmbătă, 09 iunie, posesorii sa-si etaleze bijuteriile pe 4 roti in fața Muzeului Daciei Romanesti din Satu Mare, (un muzeu unic in Romania, pana la acest moment – situat pe str. Botizului nr. 43 lângă Dacia Service).

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente