Acasă Locale Nationale Masini de spalat rufe - un ajutor in casa sau doar un...

Masini de spalat rufe – un ajutor in casa sau doar un mare consumator?

masina de spalat rufe

Bucuresti, 16 februarie 2015 – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons face public studiul privind masinile de spalat rufe. In cadrul studiului au fost testate un numar de 747 modele de la peste 60 de producatori, dintre care amintim: Indesit, Whirlpool, Siemens, Samsung, Bosch, Panasonic, Zanussi, LG, AEG, Candy.
Modelele testate se gasesc la vanzare pe tot teritoriul UE, iar A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons isi propune ca, in baza dreptului fundamental de a alege in cunostinta de cauza, sa informeze corect consumatorii romani atat din tara, cat si din diaspora pentru a ajuta in alegerea corecta si in cunostiinta de cauza.
Astfel, pe criteriul ce priveste performanta spalarii s-au inregistrat urmatoarele rezultate:
Primele 5 produse avand cel mai MARE calificativ:
MODEL NOTA
Miele W5722 9,4
Miele W5722 Inox 9,4
Bosch WAQ20327IT 9,2
Miele W183 Top Silence 9,2
Bosch WAQ24468EE 9,0

Primele 5 produse cu cel mai MIC calificativ :
MODEL NOTA
Edesa ROMAN L-1018 3,1
Fagor F-4812 3,1
Edesa SUNNY610 2,9
Indesit WITXL1251 2,4
LG WD10600SD 2,2

Testarea masinilor de spalat s-a realizat in urmatoarele conditii :
– Temperatura ambientala: 20 ± 2 °C si 65 ± 5 % umiditate relativa;
– Apa utilizata : 2,5 mmol (Ca + Mg)/l, (14 °dH), 15 °C ± 2 ° C;
– Alimentare cu energie electrica : 230V ± 1%;
– Detergent utilizat : standard IEC A*;
Laboratorul a stocat detergentul in aceleasi conditii (refrigerare) si a utilizat acelasi detergent pentru testarea tuturor masinilor de spalat.
Toate testele realizate sunt bazate pe standardul EN 60456 Editia 2 sau mai recent. Pentru fiecare masina de spalat s-au realizat 3 cicluri complete de spalare. Pentru cazurile in care s-au constatat diferente intre cicluri de +/-6%, au mai fost efectuate doua cicluri suplimentare.

Studiul face parte dintr-un proiect de informare asupra produselor comercializate atat pe piata romaneasca, cat si pe cea europeana. Este derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons (membra cu drepturi depline in cadrul consortiului I.C.R.T. – International Consumer Research & Testing pentru produse si servicii la standarde europene), pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza. Informatiile complete privind masinile de spalat rufe pot fi consultate pe platforma www.teste-comparative.ro, singurul portal online de acest fel din Romania pe care consumatorii pot gasi mii de produse de larg consum testate in laboratoare independente.

Despre : International Consumer Research & Testing (ICRT) este unica organizatie internationala independenta specializata in cercetare si testare in domeniul protectiei consumatorului. ICRT este un consortiu global, avand ca membrii peste 35 de organizatii de protectia consumatorilor, dedicate cercetarii si testarii de produse si servicii in interesul consumatorilor din intreaga lume.

Despre: Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro ), unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federatiei Asociațiilor de Consumatori.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente