Acasă Locale Stiri Satu Mare Maternitatea Spitalului Județean a fost dotată cu un incubator nou

Maternitatea Spitalului Județean a fost dotată cu un incubator nou

Secția de Neonatologie  din cadrul Spitalului Județean Satu Mare are în dotare un nou incubator de ultimă generație. Zeci de copii născuți înainte de termen vor primi o șansă la viață.

Incubatorul în valoare de 10.000 de euro a fost donat astăzi de către organizația ”Salvații Copii”. Detalii despre această organizație precum și de campaniile pe care le derulează ne-au fost oferite în cadrul unei conferințe de presă, de către ambasadoarea Amalia Năstase și președinta Gabriela Alexandrescu, în prezența managerului spitalului, Erica Venemozer, și a șefei de secție neonatologie, Dr. Maria Fodor.

Potrivit președintelui executiv, Gabriela Alexandrescu, din 2010 această organizație derulează campania ”Grijă pentru copii” prin care au reușit până în prezent să adune peste 4.000.000 de lei din donațiile individuale și ale companiilor. Această sumă de bani a fost investită în echipamente pentru dotarea a 54 de maternități din 33 de județe. Scopul acestei campanii, susține președinta, este acela de a ajuta medicii să salveze cât mai multe vieți.

La Satu Mare, anul trecut, în secția de maternitate au avut loc 1806 de nașteri, iar 168 de bebeluși au avut nevoie de îngrijiri speciale în secția de terapie intensivă neonatal, din cauza unor afecțiuni severe care au necesitat suport respirator sau monitorizare continuă a funcțiilor virale. În acest sens organizația a venit în sprijinul bebelușilor cu un incubator performant care are în dotare mai mulți parametrii ce permit supravegherea îndeaproape a prematurului.

Ambasadoarea campaniei ”Bun venit pe lume”, Amalia Năstase, a declarat că în multe maternități nu sunt suficiente incubatoare pentru copiii care se nasc prematur, iar pentru asta vor continua campania sprijinind toate spitalele din România cu aceste donații.

”Suntem în al 4 – lea an de când desfășurăm această campanie și avem de gând să continuăm până când vom dota toate unitățile din România, cu ceea ce au nevoie pentru ca acești copii să nu mai moară. În ultimul an aproape 1000 de copii au trăit datorită acestei campanii în care s-a implicat toată lumea”, a spus Amalia Năstase.

După discursuri, a urmat o vizită în secția de neonatologie a spitalului, unde cele două donatoare au avut ocazia să vadă primul bebeluș care beneficiază de noul incubator.

- Advertisment -

Cele mai populare

Show-ul alegerilor americane continuă

Într-o conferință de presă de joi, echipa juridică a președintelui Donald Trump, condusă de Rudy Giuliani, a declarat că Trump a câștigat...

UTA Arad învinge campioana chiar la ea acasă

CFR Cluj, campioana în curs a României, a pierdut duminică seara pe teren propriu cu scorul de 1...

Ca de atâtea ori în istorie, liberalii vin să facă ordine!

Interviu cu Beniamin Kira, candidat PNL la Camera Deputaților Cunoscutul om de afaceri sătmărean, Beniamin Kira, este unul din...

Trag linie și scad…

          Niciodată nu am iubit bilanțurile, mai ales cele existențiale. Ce ai făcut, ce nu, unde ai greșit, sau unde ți-ai rupt...

Comentarii recente