duminică, februarie 25, 2024
AcasăsusMedalia de onoare pentru Sorin Oros la Gala premiilor U.A.R.F!

Medalia de onoare pentru Sorin Oros la Gala premiilor U.A.R.F!

Sorin Oros, directorul Teatrului de Nord Satu Mare, a fost distins de către Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film cu medalia de onoare pentru contribuția deosebită la dezvoltarea artei și culturii cinematografice românești.

Această distincție i-a fost acordată pentru rolul Amiralului Langsdorf din filmul documentar “Admiral Graf Spee”, regia Martin Papirowski,  o producție ZDF.

Evenimentul a avut loc în cadrul Galei Premiilor U. A. R. F, care s-a desfășurat, vineri seară, 21 martie, la Casa de Cultură „Petofi Sandor” din Bucureșt.

Gala a fost organizată de regizorul Ioan Carmazan, care a preluat ștafeta de la maestrul Sergiu Nicolaescu, cel care a înființat Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film în urmă cu 20 de ani. Mai multe premii au fost acordate unor mari cineaști din Romania cât și din Republica Moldova.

În deschiderea serii, medalia de onoare a fost acordată regizorilor Brândușa Novac, Sebastian Chelu, Niculae Iremciuc, Camelia Andreescu, scenaristei Otilia Sârbu, actorilor Sorin Oros și Claudia Motea, producătorilor Dan Nanoveanu, Fadeta Angela Udrescu, Miron Murea și Marin Neacșu și editorului de imagine Constantin Marciuc. Trofeul Zimbrul de Aur i-a revenit actorului Horațiu Mălăele.

Printre invitații prezenți pe scena  Galei Premiilor U.A.R.F s-au numărat actorii Horațiu Mălăele, Ileana Stana Ionescu, George Alexandru, Ilinca Goia, Cristian Șofron, Andreea Măcelaru, Brândușa Novac, Delia Antal, Valentin Teodosiu, Bogdan Stanoevici.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente