sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăLocaleStiri Satu MareMedalion aniversar – Kereskényi Sándor

Medalion aniversar – Kereskényi Sándor

kereskenyi (5)

Luni 9 mai, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare a organizat în Galeria de Artă a instituției, Medalionul cultural aniversar – Kereskényi Sándor.
Kereskényi Sándor, scriitor, jurnalist, critic, istoric literar și muzeolog s-a născut la Satu Mare în data de 8 Mai 1951. A urmat cursurile Universității Babeș- Bolyai, iar după absolvire este repartizat ca profesor de limbă și literatură maghiară. Încă în tinerețe debutează în literatura maghiară din România publicând crititci, recenzii și studii literare în revistele maghiare din România. A ocupat funcția de dramaturg al Teatrului de Nord din Satu Mare, a fost senator în Parlamentul României, actualmente muzeograf la Muzeul Județean Satu Mare.
A scris prefața volumului de poezii “A magány szikláján” (Pe stânca singurătății) a poetului Gellért Sándor apărut în 1983. Este organizatorul și moderatorul atelierului de dialog socio-cultural “posztModern Távlatok Művelődési Műhely” (Orizonturi Culturale PostModerne). Este coautor la volumul “Oameni din Seini” apărut la Editura „Vasile Goldiș” University Press Arad, Editura Muzeului Sătmărean 2013.
Publică regulat în volumul “Studii și comunicări” al Muzeului Județean.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente