Acasă Locale Internationale Membri ai rețelei teroriste Stat Islamic au revenit în R.Moldova

Membri ai rețelei teroriste Stat Islamic au revenit în R.Moldova

islamisti

Islamiști moldoveni care au participat la conflictul din Siria ca membri ai rețelei teroriste Stat Islamic au revenit în R.Moldova, anunță Anatol Șalaru, ministrul moldovean al Apărării, după o reuniune a șefilor serviciilor de securitate coordonată de președintele Nicolae Timofti.

Islamiști moldoveni care au participat la conflictul din Siria ca membri ai rețelei teroriste Stat Islamic au revenit în R.Moldova, anunță Anatol Șalaru, ministrul moldovean al Apărării, după o reuniune a șefilor serviciilor de securitate coordonată de președintele Nicolae Timofti.

Republica Moldova are cetățeni care participă la luptele din Siria, a declarat luni, potrivit site-ului Publika.md, ministrul moldovean al Apărării în exercițiu, Anatol Șalaru.

„Am înțeles că avem și noi moldoveni care luptă în Siria, dar nu cred că există un risc major în Republica Moldova, deoarece rețeaua Stat Islamic și-a atins scopul, acela de a crea panică”, a afirmat Șalaru.

„Dar există și riscuri care vin din interior, cei care se află deja în R.Moldova”, a adăugat Șalaru, referindu-se la islamiști moldoveni reveniți din Siria.

„Serviciul de Informații și Securitate (SIS) trebuie să își facă datoria, la fel Ministerul de Interne, iar fiecare cetățean trebuie să dea dovadă de spirit civic”, a subliniat ministrul moldovean al Apărării.

Anatol Șalaru a făcut aceste declarații într-o conferință de presă organizată după o reuniune a serviciilor de securitate coordonată de președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. La reuniune s-a discutat despre situația din Europa, în principal despre combaterea terorismului, în contextul atentatelor de la Paris, dar și despre criza separatistă din Transnistria.

Toate instituțiile de apărare au primit dispoziții prin care sunt obligate să acționeze pentru a preîntâmpina situațiile care ar pune în pericol securitatea Republicii Moldova, a declarat purtătorul de cuvânt al Președinției, Vlad Țurcanu.

Doi cetățeni moldoveni suspectați de terorism care încercau să ajungă ilegal în România și în Occident au fost arestați săptămâna trecută în Republica Moldova. Cei doi moldoveni – cu vârste de 19, respectiv 26 de ani – au fost arestați pe malul Râului Prut, în zona localității Toceni. Asupra suspecților au fost găsite materiale de propagandă islamistă, existând suspiciuni că cei doi s-ar fi convertit la mahomedanism. Cei doi suspecți intenționau să treacă ilegal frontiera spre România, după care s-ar fi îndreptat spre Occident, destinația finală fiind Franța.

- Advertisment -

Cele mai populare

Din iubire nesfârșită faţă de om…

Sărbătoarea Naşterii Domnului este un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare și de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credințe, mărturii concrete...

Guvernul Cîțu a depus jurământul

Guvernul PNL - USR-PLUS - UDMR, condus de Florin Cîțu, a trecut de votul Parlamentului. Au fost 260 de voturi pentru și...

Condiții de călătorie în Marea Britanie după 1 ianuarie

Românii vor putea intra în Marea Britanie pentru șederi de scurtă durată, adică în scop turistic sau în vizită, pentru o perioadă...

Vitamina D, esenţială pentru imunitate

Vitamina D ne ridică moralul, dar ne întăreşte şi imunitatea, ferindu-ne de viroze şi alte infecţii respiratorii. Însă nivelul acestei vitamine poate...

Comentarii recente