duminică, februarie 25, 2024
AcasăPoliticaNationalMesajul premierului Ciucă de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

Mesajul premierului Ciucă de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

Premierul României, Nicole Ciucă a transmis un mesaj adresat etnicilor maghiari cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni sărbătorită azi, 15 martie. În mesajul său, Nicolae Ciucă a subliniat importanța contribuției etnicilor maghiari din țara noastră la dezvoltarea și modernizarea statului român.

„În decursul ultimelor trei decenii, România a realizat progrese semnificative în edificarea unei societăți democratice și incluzive, iar aportul minorității maghiare s-a reflectat pozitiv în cadrul acestui proces.

Prin participare activă, printr-o colaborare cu majoritatea bazată pe respectul și prețuirea reciprocă, prin bogăția culturii și a patrimoniului, dar și prin atașamentul față de valorile și principiile libertății și democrației care definesc societatea europeană, maghiarii din România aduc plusvaloare societății noastre.

Promovarea și afirmarea culturii, istoriei, identității etnice, lingvistice şi religioase ale minorităților naționale constituie caracteristici ale unei societăți mature, democratice și europene, iar România de astăzi are nevoie de energiile creatoare, de ideile și inspirația fiecărui cetățean, indiferent de etnie, de limbă, de religie.

În această zi specială, transmit cetățenilor români de etnie maghiară sincerele mele urări de sănătate, prosperitate și împliniri! La mulți ani!”, a transmis premierul României, Nicolae Ciucă.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente