vineri, septembrie 29, 2023
AcasăUtileAcțiune de împădurire în Culciu. Voluntarii sunt bineveniți

Acțiune de împădurire în Culciu. Voluntarii sunt bineveniți

Joi, 16.03.2023, va demara campania de împădurire în cadrul proiectului „Plantăm păduri pentru viitor!”.  Acţiunea de plantare va începe la ora 10.00 pe terenul în suprafață de 5 ha aparținând comunei Păulești, urmând a fi plantați peste 11.000 de puieți de plop negru.

Voluntarii sunt bineveniți, transmit organizatorii. Cei care doresc să participe la acţiune în calitate de voluntari sunt așteptați la ora 9.00, la sediul Primăriei Păulești, de unde se va pleca spre terenul situat pe raza comunei Culciu.

„Rugăm voluntarii să fie îmbrăcați și echipați corespunzător, deplasarea până la locul de plantare se poate realiza doar cu mașini de teren sau pe jos (800 metri de la drumul care duce spre teren)”, transmit organizatorii.

Proiectul este implementat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare și finanțat de către Fundația Pădurea de Mâine (www.padureademaine.ro) prin Programul Comunitățile Pădurii de Mâine.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea comunităților forestiere din Județul Satu Mare, inclusiv prin promovarea gestionării responsabile a pădurilor și complementar cu creșterea respectului față de natură prin educarea tinerei generații privind importanța pădurilor pentru un viitor mai curat, iar terenurile care urmează a fi împădurite se află în proprietatea Comunei Păulești (5 ha) și a Comunei Tiream (3,95 ha).

Foto: Scop ilustrativ

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente