Acasă Locale Stiri Satu Mare Mihai Eminescu omagiat la Satu Mare

Mihai Eminescu omagiat la Satu Mare

Mihai Eminescu a fost comemorat în această dimineață, marți, 15 ianuarie, la Satu Mare, la împlinirea a 169 de ani de la nașterea sa. 

Manifestarea a avut loc sub genericul Ziua Culturii Naționale, în fața Colegiului care poartă numele ,,poetului nepereche”.  Reprezentanții principalelor instituții din Satu Mare, asociațiile de cultură, precum și partidele politice au depus coroane și jerbe de flori la statuia ,,luceafărului poeziei românești”.

,,În fiecare an, pe 15 ianuarie, îl omagiem pe cel mai mare poet român, Mihai Eminescu și totodată marcăm Ziua Culturii Naționale. În municipiul Satu Mare, unul dintre cele mai bune colegii poartă numele marelui poet, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, iar pe strada Mihai Eminescu stă la loc de cinste bustul acestuia”, este mesajul Primăriei Satu Mare.

În încheierea manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naționale va avea loc o depunere de jerbe la Monumentul Limbii Române aflat în curtea Muzeului de Artă Satu Mare.

- Advertisment -

Cele mai populare

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Interviu Adrian Cozma

1.Cum a decurs campania electorală? Ce credeți că a atras atenția în această campanie? Adrian Cozma: Am făcut o...

Alegători și aligatori

Trebuie să recunoaștem că – cel puțin până acum – campania electorală pentru alegerile locale nu ne-a oferit chestii spectaculoase. Nu am...

PRIMAR DE SOCOND-CORNEA MARE NICOLAE

Varsta : 38 ani Studii : Facultatea de Teologie, specializarea teologie-istorie, Universitatea Oradea          ...

Comentarii recente