Acasă Locale Nationale Mihai Răzvan Ungureanu, nominalizat de Iohannis pentru postul de director al SIE

Mihai Răzvan Ungureanu, nominalizat de Iohannis pentru postul de director al SIE

Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe pe Mihai-Răzvan Ungureanu, informând cele două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare. Mihai Răzvan Ungureanu spune că este o onoare pentru el această nominalizare și că speră că ”a fost făcută în cunoștință de cauză”, adăugând că își dorește ca Parlamentul să îi acorde încrederea prin vot.

”Este o onoare pentru mine această nominalizare și sper că a fost făcută în cunoștință de cauză. Îmi doresc ca Parlamentul să îmi acorde încrederea prin vot, de aici încolo, vedem ce va fi mai departe”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Întrebat dacă a lăsat lucruri neterminate la SIE atunci când a întrerupt primul mandat, Mihai Răzvan Ungureanu a susținut că au existat foarte multe proiecte, pe care a reușit să le ducă la bun sfârșit.

”Au fost foarte multe proiecte, pe care, împreună cu Serviciul de Informații Externe, cu angajații Serviciului de Informații Externe, am reușit să le ducem la bun sfârșit. Credem, domnul președinte înainte de toate, că este nevoie de un Serviciu de Informații Exterene puternic și cu adevărat implicat în ceea ce înseamnă astăzi asigurarea securității naționale într-un context regional atât de tulbure, atât de neclar”, a declarat Ungureanu.

Întrebat despre faptul că SIE nu are conducere de 8 luni, Ungureanu a spus că ”Serviciul de Informații Externe a fost foarte bine condus și în absența unui director civil”.

De asemenea, întrebat dacă nominalizarea sa a fost politică, Ungureanu a spus: ”Oricum există o discuție…. Scontez că va exista o discuție în Birourile Permanente, evident, apoi în Comisie, unde sunt reprezentate toate partidele parlamentare și apoi, rezultatul final îl dă votul (…) Votul este sacru și în urma votului din plenul reunit vom vedea care va fi rezultatul”.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pe Mihai-Răzvan Ungureanu pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe.

Conform prevederilor constituționale, Klaus Iohannis „i-a înștiințat, printr-o scrisoare oficială, pe președinții celor două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre în acest sens”, precizează sursa citată.

Postul de director al SIE este vacant din 22 septembrie 2014, când Teodor Meleșcanu a demisionat din această funcție pentru a candida la alegerile prezidențiale.

Mihai-Răzvan Ungureanu a fost ministru de Externe între anii 2004-2007 și director al Serviciului de Informații Externe al României în perioada 2007-2012. El a fost premier între 9 februarie 2012 și 7 mai 2012.

Mihai Răzvan Ungureanu este senator de Arad, mandat obținut din partea ARD, prin redistribuire, la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012. În septembrie 2012, Ungureanu s-a înscris în partidul Forța Civică, unde a candidat la președinția partidului. Mai apoi, a alipit partidul la Alianța România Dreaptă (ARD), formată din PDL și PNȚCD. După alegerile parlamentare din 2012, ARD s-a dizolvat. În martie 2013, Forța Civică și PNȚCD au reînființat Alianța Dreptate și Adevăr.

După fuziunea PNL și PDL, Mihai-Răzvan Ungureanu a devenit prim-vicepreședinte al noii formațiuni.

- Advertisment -

Cele mai populare

Munții Șureanu-Fundătura Ponorului

Nu-i ușor de ajuns în Fundătura Ponorului, colțul de rai din Munții Șureanu. Ai nevoie de entuziasm, de răbdare, dar și de...

PNL, USR sau PSD?

Sănătatea în programele de guvernare: PNL promite investiții masive, PSD vrea dezvoltarea rețelei de centre comunitare, iar USR plănuiește liberalizarea sistemului de...

Studenți voluntari în lupta cu Covid-19

Primele ordine de repartizare a studenţilor voluntari care se vor alătura cadrelor medicale aflate în prima linie, responsabile în continuarea îngrijirilor medicale...

Călătoria cu avionul, doar pentru cei vaccinați anti-covid

În viitor, companiile aeriene vor permite accesul la zborurile internaționale doar pasagerilor care au fost vaccinați împotriva Covid-19, conform declaratiilor șefului companiei...

Comentarii recente