Acasă Politica National Mii de copii au vizitat Parlamentul României de 1 Iunie

Mii de copii au vizitat Parlamentul României de 1 Iunie

Marți, 1 Iunie 2021, a fost celebrată Ziua Internațională a Copilului. În această zi specială, Parlamentul României a organizat Ziua Porților Deschise, eveniment care a permis doritorilor să viziteze impunătorul edificiu.

Evenimentul s-a desfășurat sub egida “Ziua porţilor deschise – Împarte-ţi ziua cu părinţii la Camera Deputaţilor”. În intervalul 10:00 – 16:00 vizitatorii au putut admira sălile în care își desfășoară activitatea parlamentarii români: „I.I.C. Brătianu”, „Take Ionescu”, „Unirii”, „Al.I. Cuza”, „I.G. Duca”, „Mihai Viteazul”, Cabinetul președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban, sala de plen, Galeria presei, Galeria de onoare, „Nicolae Iorga” și “Nicolae Bălcescu”.

În cursul zilei de ieri, biroul de presă al Parlamentului a emis o informare în care se arăta că programul se va prelungi până când ultima persoană aşezată la rând pentru a vizita instituţia, va parcurge traseul propus. Potrivit comunicatului, până la ora 14:00 peste 7000 de vizitatori (copii şi adulţi) au dat curs invitaţiei.

”Am o bucurie fără margini să-i întâmpin pe copii astăzi la Palatul Parlamentului. Au venit într-un număr impresionant, iar energia pozitivă pe care au adus-o, forfota care a umplut clădirea Parlamentului prin curiozitatea celor mici, au făcut această zi ploioasă să devină una însorită. Le urez mulți ani fericiți, plini de bucurii și de voie bună tuturor copiilor cu ocazia zilei de 1 iunie. Felicit, totodată, organizatorii porților deschise de la Camera Deputaților cu ocazia Zilei Copilului, care mi-au adresat invitația de a deschide publicului și biroul meu de lucru. Având în vedere interesul foarte mare pe care îl are acest eveniment, îi asigur pe toți cei care doresc să vadă Palatul Parlamentului că programul va fi prelungit până când toată lumea îl va putea vizita.„ a declarat Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților.

Printre vizitatori s-a numărat și deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma. Acesta a avut bucuria de a-i arăta fiului său, locul în care își desfășoara activitatea.

Pe peluza de la intrarea principală, Camera Deputaților a amenajat pentru copii 6 terenuri de badminton. De asemenea, Jandarmeria Română le-a prezentat copiilor două echipaje de câini și patru echipaje de cai, iar mașinile de intervenție pe care le folosesc reprezentanții instituției, au putut fi văzute și ele.

Totodată au putut fi admirate mai multe echipaje de intervenție rapidă, de poliție rutieră și de criminalistică din cadrul Poliției Capitalei. Nu în ultimul rând, copiii au putut vedea și un stand de carte potrivit vârstei lor.


SURSA FOTO: Parlamentul României

- Advertisment -

Cele mai populare

Grup infracțional destructurat. Vindeau droguri și în zona liceelor

În cursul zilei de astăzi, în județul Satu Mare și Bihor, au fost efectuate 30 de percheziții domiciliare....

A fost răpus de Covid la cei 100 de ani

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 15761 îmbolnăviri, 14032 vindecări și 450 decese cauzate de coronavirus....

Sute de telefoane și laptopuri confiscate în Vama Peta

În cursul zilei de sâmbătă, 25 septembrie, un tânăr din Suceava s-a prezentat în...

Adrian Cozma – ales în funcția de vicepreședinte al Partidului Național Liberal

Consiliul Naţional al Partidului Național Liberal s-a reunit duminică, 26 septembrie, la Romexpo, pentru alegerea celorlalte funcţii de...

Comentarii recente