Acasă sus Ministrul Educației ar putea fi DEMIS

Ministrul Educației ar putea fi DEMIS

Premierul Victor Ponta i-a dat un ultimatum ministrului Educației, Remus Pricopie, pentru a rezolva situația manualelor școlare până săptămâna viitoare, sugerându-i că, în lipsa unei soluții rapide, există posibilitatea ca acesta să fie demis.

Mesajul i-a fost transmis ministrului de către premierul Ponta în ședința de miercuri a Guvernului.

„A fost o scurtă discuție, în care premierul i-a dat ministrului un ultimatum să rezolve situația până săptămâna viitoare”, au arătat sursele prezente la ședință.

Următoarea ședință de guvern este programată la acest moment pentru luni, 22 septembrie.

La începutul ședinței de guvern, premierul Ponta a declarat că elevii vor învăța în continuare după manuale vechi dacă toate contestațiile depuse la licitația organizată de Ministerul Educației nu vor fi soluționate rapid, arătând că varianta ca elevii să nu aibă deloc manuale nici peste două săptămâni este inacceptabilă.

El i-a cerut ministrului de resort, Remus Pricopie, să informeze Guvernul săptămâna viitoare care este situația.

„Susțin în totalitate ideea ca, după 10 ani în care tuturor le-a fost frică de mafia manualelor, să facem manuale noi, moderne, sub formă digitală, care să arate că suntem în secolul XXI, dar, în același timp, dacă toate procedurile și contestațiile nu se rezolvă, până săptămâna viitoare trebuie să găsiți soluția, chiar și temporară. Înseamnă că și anul acesta copiii or să învețe după manualele vechi, cum au făcut-o și până acum. Deci, într-o săptămână vreau să informați Guvernul : ori reușim să terminăm contestațiile, ori, dacă nu, asta e. Pentru cei care au contestat și cei din politică care îi susțin, probabil că vom mai pierde încă câteva luni și mergem pe manualele vechi, dar ideea că peste două săptămâni nu au copiii manuale mi se pare inacceptabilă”, i-a spus Ponta ministrului Educației, Remus Pricopie, în ședința de miercuri a Guvernului.

El a apreciat să scandalul manualelor școlare a fost folosit și politic.

Din anul școlar 2014-2015, elevii claselor I și a II-a ar fi urmat să învețe după manuale noi, inclusiv în variantă digitală.

Pentru realizarea acestora, Ministerul Educației a organizat o licitație, care a fost însă contestată de unele edituri.

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis, la 10 septembrie, continuarea procedurii pentru reevaluarea ofertelor depuse în cadrul licitației pentru realizarea manualelor școlare, după ce trei contestații au fost admise, șase admise în parte și două respinse.

O zi mai târziu, Ministerul Educației a susținut că întârzierea noilor manuale pentru clasele I și a II-a este din vina „celor care au blocat procedura” și a asigurat elevii, cadrele didactice și părinții că acestea acestea vor ajunge în școli imediat ce licitația se va finaliza.

- Advertisment -

Cele mai populare

Raed Arafat solicită creșterea capacității de ventilație

 Autorităţile din domeniul sanitar au în vedere suplimentarea, la nivelul unităţilor de primiri urgenţe, a numărului de ventilatoare care să asigure tratarea...

Părinții își vor putea lua zile libere plătite

Guvernul a aprobat joi proiectul de OUG care reglementează acordarea de zile libere plătite părinților în mai multe situații de suspendare a...

Cîțu:Reeșalonarea datoriilor până pe 15 Decembrie

Companiile vor avea termen până pe 15 decembrie să depună cerere de reeşalonare a datoriilor acumulate în perioada de la începutul stării...

PS Macarie :‘E în flagrantă contradicție cu Sfânta Scriptură’

Într-o declarație care a provocat o undă de șoc în lumea creștină, papa Francisc a cerut, într-un documentar prezentat miercuri la Roma,...

Comentarii recente