29.8 C
New York City
duminică, iunie 26, 2022
AcasăEconomico-socialMinistrul Energiei dă asigurări că România nu are probleme la aprovizionarea cu...

Ministrul Energiei dă asigurări că România nu are probleme la aprovizionarea cu combustibili

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a scris pe Facebook în urmă cu puțin timp că România nu are nicio problemă la aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Totodată, acesta face un apel la calm.

„România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți.

Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI”, scrie Virgil Popescu, ministrul Energiei pe pagina sa de socializare.

Ministrul a explicat că isteria s-a creat după apariția în spațiul public a unei imagini în care prețul la combustibil într-o stație peco era de 11 lei.

„Panica s-a creat pe fondul unor prețuri de la granița româno-ungară. Am văzut acel preț de 11 lei/litru de benzină nejustificat, iar în acest sens românii trebuie să știe că în țara vecină, în Ungaria, s-a pus un plafon pe prețul benzinei și motorinei, iar produsul a dispărut de pe piața vecină.

Benzinăriile din Ungaria nu mai sunt deschise non-stop și astfel această situație a început să influențeze prețul la frontiera noastră, dar în benzinării independente. Deci la graniță este o excepție și nu vorbim de lipsă de benzină și motorină. De aceea fac apel la români să nu stea la coadă la benzinării pentru că avem combustibilul necesar și nu la prețul dat ca exemplu”, a mai scris ministrul.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente