sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăEconomico-socialMinistrul Energiei dă asigurări că românii nu vor rămâne fără gaz în...

Ministrul Energiei dă asigurări că românii nu vor rămâne fără gaz în februarie

După ce în spațiul public au apărut mai mulți specialiști care au afirmat că România nu va mai putea furniza gaz în luna februarie, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a oferit astăzi asigurări că nu se va întâmpla acest lucru și a afirmat că în acest an se extrag mai multe gaze naturale decât în anii precedenți.

„Iarna aceasta va fi ca și iarna trecută, ca și acum două ierni, ca și acum trei ierni, pentru că aceeași capacitate de extracție avem, ba din contră, mai mare o avem acum de gaze naturale din depozite”, a spus ministrul Energiei.

Mai mult decât atât, ministrul dă asigurări că niciun consumator nu va avea gazul întrerupt.

„Singura diferență este, dacă ați observat, pentru că nu se mai rezervă anticipat capacități de interconectare, capacități de intrare, iar după părerea noastră și a altor colegi ai mei din statele membre, este la fel o modalitate de a sensibiliza piața și a ține prețul sus”, a spus Virgil Popescu.

În ceea ce privește importul, ministrul Energiei a spus că țara noastră importă gaz prin trei puncte strategice – Isarccea, Negru Vodă și prin Ungaria: „Nu vorbim de Ucraina”, a spus ministrul Energiei.

„Cu toții știm motivul creșterii gazelor naturale. Este o speculație pe piața gazelor naturale făcută de către Federația Rusă prin Gazprom. S-au redus livrările prin Ucraina. Se presează operaționalizarea conductei Nord Stream 2.

Noi estimăm că după perioada de iarnă, odată cu probabil pornirea conductei Nord Stream 2 prețurile vor scădea. Așa se vede și pe piața Futures a contractelor de vânzare de gaz pe bursele europene”, a mai declarat Virgil Popescu.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente