Acasă Locale Internationale Ministrul grec al Sănătății: Copiii mei vorbesc limba română

Ministrul grec al Sănătății: Copiii mei vorbesc limba română

Panagiotis Kouroublis

Într-o epocă în care diaspora încearcă din răsputeri să promoveze limba română în străinătate, dar și în care sute de concetățeni nu depun eforturi pentru a-și învăța odraslele limba română ei înșiși refuzând să vorbească limba maternă, Panagiotis Kouroublis, ministrul Sănătății din Grecia, din Cabinetul Tsipras, a făcut o declarație surprinzătoare. Prezent la reuninea desfășurată de Ambasada României din Grecia, cu ocazia seminarului bilateral pe teme ale sănătății, ministrul Panagiotis Kouroublis a declarat: „Copiii mei vorbesc limba română!”

Ministrul grec al sănătății a destăinuit asistenței că legăturile cu România sunt, dincolo de cele oficiale, dintre cele mai strânse. Ministrul Panagiotis Kouroublis este căsătorit cu o româncă și are doi copii. Soția sa s-a născut, a crescut și a studiat în România provenind dintr-o familie de greci refugiați politic în țara noastră, iar copiii lor vorbesc limba română, informează site-ul romedia.gr.
„Trebuie să vă mărturisesc ca aveți și la mine acasă un ambasador din țara dumneavoastră. Soția mea care este biolog și microbiolog a crescut într-o familie de greci refugiați politic în România și s-a născut în România. Soția mea a crescut în România, unde a și studiat. Copiii noștri copiii noștri vorbesc limba română deci pot spune că există o legătură specială între mine și dumneavoastră”, a declarat ministrul elen.
Panagiotis Kouroublis face parte din Partidul Syriza, pe listele căruia a fost ales parlamentar în 2012. Până în urmă cu 3 ani, el a fost parlamentar din partea Partidul PASOK.
Ministrul și-a pierdut vederea în 1961 la vârsta de doar 10 ani, în urma exploziei unei bombe germane, rămase în pământ după al cel de-al Doilea Război Mondial. Este doctor în științe sociale și avocat, dar și un politician cunoscut în Grecia pentru activitatea sa.

- Advertisment -

Cele mai populare

Eşalonări pe 12 luni la plata taxelor în contextul pandemiei

Firmele care au obligații fiscale neachitate ulterior declarării stării de urgență (COVID-19) vor putea solicita eșalonarea plății acestor sume pe o perioadă...

Juventus a învins la limită pe teren propriu

Formația italiana Juventus a primit vizita maghiarilor de la Ferencvaros marți seară într-o partidă care a contat pentru...

Liverpool neputincioasă în meciul cu Atalanta

Miercuri seara Liverpool a primit vizita celor de la Atalanta în etapa cu numărul 4 din grupele Ligii...

Credinţă, Dreptate ,Unitate dar mai ales Demnitate!

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE GUVERNUL ROMÂNIEI Către,Guvernul României,Domnule Prim-Ministru, Incidentul petrecut la Constanța în dimineața zilei de...

Comentarii recente