miercuri, mai 29, 2024
AcasăLocaleInternationaleMinistrul Justiției, Alina Gorghiu: "Locul Republicii Moldova este lângă noi, în Uniunea...

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu: „Locul Republicii Moldova este lângă noi, în Uniunea Europeană”

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat, joi, în urma unei întâlniri avute cu omologul său din Republica Moldova, Veronica Mihailov-Moraru, că partea română va furniza ţării vecine experţi pentru aderarea la Uniunea Europeană.

„Ministerul român al Justiţiei va furniza experţi pentru aderarea la UE. Vrem ca Republica Moldova să aibă ‘pe apelare rapidă’ contact cu cei mai buni experţi români”, a scris Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, ea spune că există mobilizare pentru a se organiza anul acesta cel de-al treilea Forum de Justiţie România – Republica Moldova, unde se propune încheierea un nou Plan de acţiune în domeniul justiţiei. Ministrul precizează că va fi analizată oportunitatea înfiinţării unui post de magistrat de legatură al României în Republica Moldova. „Avem un volum mare de cereri de asistenţă juridică. Aproape 250 de dosare doar în 2023, fără să luăm în considerare corespondenţa intermediară. Dacă le adăugăm şi pe acelea, ne apropiem de 1.000 de dosare”, a precizat Alina Gorghiu.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente