vineri, mai 31, 2024
AcasăsusSe aproprie minivacanța de Paște. Cum va fi vremea de 1 Mai...

Se aproprie minivacanța de Paște. Cum va fi vremea de 1 Mai 2024?

Temperaturile medii în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toată țara. Va ploua mai mult în regiunile sud-estice, potrivit estimărilor meteo pentru următoarele 4 săptămâni.

În ultima perioadă din luna aprilie, după o perioadă de fenomene extreme, cu valori termice extrem de scăzute pentru această lună, ANM vine cu o nouă prognoză din care aflăm când se încălzeşte în România, și din care mai aflăm cum va fi vremea de 1 Mai 2024.

ANM anunță când se încălzeşte în România

Pe 22 aprilie, ANM a emis o nouă prognoză meteo pentru ultima parte a lunii aprilie și începutul lunii mai. După valul de frig prin care am trecut, ANM anunță când se încălzeşte în România și când scăpăm de frigul care a lovit întregul teritoriu.

În contextul acestor date, aflăm că pentru zona Banatului și a Crișanei, în intervalul 26 aprilie – 1 mai, „vremea se va încălzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor
maxime în jurul a 26 de grade”, precizează ANM, iar din punctul de vedere al precipitațiilor, va mai ploua pe 27 aprilie, și posibil chiar la începutul lunii care urmează.

 Temperaturile cresc din nou, în Transilvania și Maramureș

Din aceeași prognoză emisă, aflăm că în Transilvania și Maramureș, zone lovite de fenomenele extreme din ultima perioadă, vremea se schimbă între 26 aprilie și 2 mai, va trece printr-un proces de încălzire, astfel că, spune ANM, „valori medii ale temperaturilor maxime în jurul a 24 de grade”. ANM mai precizează că prognoza precipitațiilor este una favorabilă, astfel că vom mai avea parte de ploi, inclusiv pe 27 aprilie.

În același interval de timp, pentru zona din Moldova și Dobrogea valorile termice vor ajunge până la 24 de grade, urmând ca între 30 ale lunii și 2 mai, „temperatura aerului va crește ușor spre minime ce se vor situa în jurul a 10 grade”, iar precipitațiile vor mai persista în aceste zone, inclusiv în data de 27 aprilie.

Începând cu 1 Mai, românii vor avea parte de cea mai lungă minivacanță, astfel că în această perioadă, spun meteorologii ANM, în Muntenia și Oltenia, „cele mai mari valori urmând a se înregistra în intervalul 30 aprilie – 2 mai”, iar cantitățile de precipitații se vor menține în parametrii normali, chiar dacă sunt preconizate ploi pentru ziua de 27 aprilie.

Din aceeași prognoză aflăm și cum va fi vremea la munte, în aceeași perioadă, astfel că ANM preciează următoarele:

În prognoza ANM, „Intervalul 22 – 26 aprilie va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative, astfel încât se estimează valori medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 4 și 9 grade.

Ulterior, în perioada 26 aprilie – 2 mai, vremea se va încălzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor maxime de 12…13 grade. Până la sfârșitul intervalului de prognoză, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 10 grade. În ceea ce privește regimul termic nocturn, în intervalul 22 -27 aprilie, valorile termice minime se vor încadra între -2 și 1 grad, iar ulterior datei de 27 aprilie, temperatura aerului va crește ușor, spre minime în jurul a 6 grade.

În ultimele două nopți ale intervalului (4 și 5 mai) minimele vor scădea ușor până spre 4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 22 -27 aprilie și din nou spre sfârșitul intervalului.”, se arată în prognoza ANM.

În concluzie, deși majoritatea românilor speră la temperaturi mai ridicate, există probabilitatea, totuși, ca vremea frumoasă să se întoarcă, dar există psobilitatea ca valorile termice să nu crească atât de repede pe cât ne-am fi dorit, dar, cu toate astea, există toate șanse să se încălzească.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente