29.8 C
New York City
vineri, iulie 1, 2022
AcasăPoliticaMinistrul Turismului, liberalul Daniel Cadariu, în vizită de lucru la Satu Mare

Ministrul Turismului, liberalul Daniel Cadariu, în vizită de lucru la Satu Mare

Miercuri, 15 iunie 2022, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin Daniel Cadariu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Satu Mare.Alături de ministru s-a aflat deputatul PNL Satu Mare, Adrian Cozma, cel care de altfel l-a invitat pe ministrul Turismului la Satu Mare, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Alin Seserman și vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Cristian Valer Beșeni.

Începând cu ora 09:00, ministrul a participat la o întâlnire cu mediul de afaceri şi turism din judeţul Satu Mare.

Consider că după reușita avută după vizita la Satu Mare a ministrului agriculturii , domnul Adrian Chesnoiu acum e o oportunitate imensă pentru dumneavoastră și pentru județul nostru de a discuta despre un alt sector al economiei ce poate reprezenta un motor al dezvoltării Sătmarului în viitor. Județul nostru are un potențial uriaș din punct de vedere al turismului. Avem ape termale de o calitate deosebită, avem Castelul din Carei, avem cetatea din Ardud, traseul vinului ca să nu vorbim de licoarea minune …pălinca sau de minunata Țara Oașului cu tradițiile ei unice ori de Țara Codrului cu locurile ei de poveste. Și să nu uităm de aeroportul internațional Satu Mare, această poartă ce ne-ar putea aduce turiștii în zonă după această perioadă de pandemie. E de datoria noastră doar să le facilităm antreprenorilor condiții de dezvoltare și de promovare a județului. Și să încercăm să ne facem cunoscută zona la adevărata ei valoare și oamenii minunați care trăiesc și trudesc aici”, a spus în deschiderea întâlnirii, prefectul Radu Roca.

În cadrul întâlnirii care a durat mai bine de două ore, ministrul Constantin Daniel Cadariu a prezentat o serie de programe de dezvoltare a turismului, programe care vor fi sprijinite cu fonduri de la bugetul de stat. Întâlnirea a oferit cadrul oportun unor discuții privind promovarea şi dezvoltarea judeţului Satu Mare.

Ministerul îşi dorește să implice activ principalii jucători din turism şi antreprenoriat şi factori de decizie ai județului pentru găsirea de oportunități de dezvoltare şi rezolvare a problemelor.

În cadrul întâlnirii, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a propus ministrului Antreprenoriatului și Turismului, Constantin Daniel Cadariu, să aibă în vedere dezvoltarea unor parteneriate între mediul de afaceri și învățământ pentru pregătirea de personal specializat în domeniul turistic.

“Turismul are nevoie de forță de muncă calificată. Este necesar să creăm parteneriate cu universități, să avem cursuri de reconversie profesională și să pregătim tineri capabili să dezvolte turismul. Avem nevoie de oameni care să înțeleagă acest domeniu. Consiliul Județean Satu Mare lucrează la dezvoltarea infrastructurii pentru o accesibilitate cât mai bună spre obiectivele turistice din județ, însă avem nevoie de oameni calificați pentru ca acest domeniu să funcționeze bine”, a spus Pataki Csaba.

După întâlnirea de la Prefectură, ministrul a participat la momentul omagial prilejuit de împlinirea a 133 de ani de la trecerea în eternitate a poetului național Mihai Eminescu. În continuare a vizitat Colegiul Național ”Mihai Eminescu” iar apoi a continuat vizita de lucru în comuna Odoreu și orașul Tășnad.

”Am avut o zi de lucru bună alături de domnul ministru și de mediul de afaceri local. Împreună cu primarii județului și cu antreprenorii locali am reușit să ne adunăm pentru a cunoaște toate problemele pe care le întâmpinăm cu toții în această perioadă.

Cu toții vrem ca mediul privat să-și revină după această perioadă grea. Programele de finanțare trebuie să răspundă solicitărilor care vin de la firul ierbii, de la realitatea din teren. Sunt convins că vom reuși să generăm cu toții cele mai potrivite soluții chiar dacă e o perioadă complicată. Îi mulțumesc domnului ministru și îl asigurăm de toată susținerea noastră în tot ce întreprinde pentru a relansa activitățile economice, de turism și nu numai”, a transmis deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente