duminică, septembrie 24, 2023
AcasăsusMinivacanța de 1 Mai – Jandarmeria Satu Mare asigură ordinea...

Minivacanța de 1 Mai – Jandarmeria Satu Mare asigură ordinea publică

Pe timpul “ minivacanței” de 1 Mai, Jandarmeria Satu Mare  se va afla în mijlocul cetățenilor și le va garanta acestora un climat optim de ordine și siguranță. În vizorul instituției se vor afla toate manifestările care se vor desfășura în spațiul public, iar jandarmii vor acționa pentru sprijinirea celor care solicită ajutor, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și a actelor de violență, precum și pentru identificarea și tragerea la răspundere a celor care consumă băuturi alcoolice în spații neautorizate. Totodată, echipajele de jandarmerie vor executa, atât independent cât și în sistem integrat, alături de polițiști, activități de patrulare în zonele și arterele intens circulate, în zonele de agrement, cluburi, discoteci și terase și vor fi în măsură să intervină de urgență pentru a  preveni sau combate, la nevoie, incidentele la adresa ordinii și liniștii publice.

În atenția jandarmilor se vor afla și manifestările organizate pe întreg cuprinsul județului Satu Mare, dedicate  sărbătoririi Zilei Internaționale a Muncii – 1 Mai. Zonele turistice ale județului Satu Mare,  Tășnad, Beltiug, Carei, Negrești Oaș –  vor fi monitorizate permanent de către structurile montane de jandarmi, care vor veghea la menținerea ordinii publice, vor participa la prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și contravențional și vor fi în măsură să execute acțiuni de căutare, descoperire și salvare a persoanelor aflate în dificultate pe traseele turistice montane.

Sâmbătă și duminică, 3-4 mai a.c, echipaje din cadrul Jandarmeriei Satu Mare  vor asigura ordinea publică și protecția participanților la Zilele Comunei Odoreu;

Duminică, 4 mai, jandarmii vor fi prezenți pe raza localității Huta Certeze, unde vor asigura ordinea publică și vor acționa pentru prevenirea unor fapte incriminate de lege,  la Sâmbra Oilor.

Tuturor participanților la manifestările de orice natură organizate în această perioadă le  reamintim să nu depășească limitele decenței comportamentale, să evite consumul excesiv de alcool, să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenție sporită modului de păstrare și asigurare a bunurilor și obiectelor personale și să semnaleze prompt forțelor de ordine orice comportament contrar normelor legale de conviețuire socială sau bunelor moravuri. Participanților la adunările publice care vor avea loc în această perioadă le reamintim că portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase se pedepsește cu închisoare de până la 2 ani sau cu amendă, iar împiedicarea, prin orice mijloace, a desfășurării unei adunări publice care a fost autorizată potrivit legii se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. În plus, reamintim că organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban  constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei.

Reamintim cetățenilor că pot apela cu încredere, în orice situație, la ajutorul jandarmilor prezenți la evenimentele publice și că intervenția acestora poate fi solicitată și prin apelarea  numărului unic de urgențe – 112.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente