vineri, octombrie 11, 2024
AcasăsusMircea Geoană, candidat oficial la alegerile prezidențiale 2024

Mircea Geoană, candidat oficial la alegerile prezidențiale 2024

În data de 11-09-2024, Mircea Geoană și-a anunțat, în mod oficial, candidatura la alegerile prezidențiale 2024, în calitate de candidat independent. Anunțul vine a doua zi după ce și-a terminat mandatul de secretar general adjunct la NATO.

În afirmaţiile sale, „Candidez la președinție pentru că știu că avem nevoie de o schimbare adevărată! Puteam să vă promit o țară perfectă.

Să pozez în politicianul perfect, să vă spun că toate problemele vor dispărea peste noapte. Dar știm cu toții că asta nu e realitatea. Nu suntem perfecți. Eu nu sunt perfect. Dar știți ce putem face? Putem să muncim. Să ne ridicăm mânecile și să construim o țară mai bună.

România nu are nevoie de perfecțiune; are nevoie de lideri care să asculte, să înțeleagă și să acționeze cu profesionalism. Haideți să renaștem împreună!”, a transmis Mircea Geoană.

Încă de marți seara, Mircea Geoană a făcut o postare pe Facebook cu mesajul „2024, anul independenților” și o fotografie cu el pe niște platouri de filmare, cel mai probabil pentru videoclipul electoral pe care îl pregătea pentru anunțul oficial. De altfel, acesta a declarat în repetate rânduri că, din punctul său de vedere, „va fi anul independenților” și este „convins că lumea așteaptă o schimbare”.

În opinia lui Adrian Năstase: „Pentru Mircea Geoană, șansa de a intra în turul 2 este să-l atace pe Ciucă”

Fostul premier al României, Adrian Năstase, a analizat, la Antena 3 CNN, principalele momente politice dinaintea startului oficial al campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale 2024.

În viziunea sa, „Deocamdată, partidele și candidații lor sau candidații independenți își calibrează mesajele, testează diverse modalități de comunicare. Se prefigurează oarecum temele de campanie și aș sublinia aici o anumită axă stabilitate versus schimbare. Deși sigur că PNL-ul dorește și stabilitate, dar după, și schimbare, eventual mai devreme. Dar este și va rămâne o temă pentru campanie. Apoi cred că tema competenței școlare, universitare ș.a.m.d. Apoi o altă temă: rațional versus emoțional.

Pe de altă parte, cred că este important să ne gândim la faptul că va exista și o temă legată de politica externă și din acest punct de vedere cred că proiectul european va fi atacat de unii, pe ideea că, practic, încrederea în acest proiect s-a diminuat destul de mult și de aici, sigur, toate chestiunile legate de nevoia de restructurare, ieșirea la limită din Uniunea Europeană ș.a.m.d.

„Președintele României trebuie să fie un fel de îmblânzitor de criză”

„Eu aș fi spus că președintele României trebuie să fie un fel de îmblânzitor de criză. Da, trebuie să fie cel care, de fapt, este capabil să desfacă crizele și să reușească să limiteze unele dintre daunele generate de el. Pentru că, până la urmă, ceea ce vedem și în cartea lui Ciucă și în cartea lui Geoană, președinții, se prezintă, mai mult în cartea lui Geoană, ca un fel de președinți-premieri pe modelul american. Ori noi avem o clară distribuire de roluri între președinte și premier.

Noi nu prea discutăm cine va fi premierul. (…) Premierul este cel care în mod normal ar trebui să ne prezinte o linie de acțiune guvernamentală. Ori aici avem până la urmă în campanie pe cei care doresc să ignore premierul, pe președintele candidat cu președintele care vrea să-l ignore ș.a.m.d.”, a mai declarat Adrian Năstase.

Adrian Năstase: Eu nu înțeleg de ce Mircea Geoană îl atacă mai curând pe Ciolacu

„Este regretabil că Mircea Geoană își consumă energia pentru o formulă care va fi greu să îl ducă undeva. Și, până la urmă, eu nu înțeleg de ce-l atacă mai curând pe Ciolacu, când Ciolacu are principala șansă de a intra în tur doi. Pentru el (n.r. Geoană), șansa de a intra în turul doi este să-l atace mai curând pe Ciucă.

Dar, sigur, el se gândește la turul al 2-lea, ventual, după ce intră eventual în turul doi și faptul că atunci ar avea mai curând voturile anti-PSD.

Eu cred că că discuțiile vor fi foarte clare între PSD și PNL, care au știut să asigure un anumit, o anumită evoluție într-o perioadă de crize maxime în Europa și în România și ar fi, după părerea mea, un dezastru pentru toată lumea să se ajungă la o schimbare pe formule de aventură.”, susține Adrian Năstase.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare