sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăPoliticaLocalMircea Govor este noul președinte al filialei PSD Satu Mare

Mircea Govor este noul președinte al filialei PSD Satu Mare

Joi, 20 iunie, de la orele 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor a avut loc Conferința de Alegeri a Organizației Județene PSD. Președinți, vicepreședinți, membri marcanți și reprezentanți ai filialelor Partidului Social Democrat din întreg județul Satu Mare, au fost prezenți pentru a alege conducerea organizației județene PSD Satu Mare. Din cei 732 de delegați, au fost prezenți 606.

DSC_0267

După retragerea primarului Dorel Coica din cursa pentru președinție, a rămas o singură candidatură, cea a lui Mircea Govor, vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare, aflat la al doilea mandat. Mircea Govor nu a avut contracandidat. El a avut sprijinul tuturor organizațiilor locale. Dorel Coica, în calitate de președinte al organizației municipiului Satu Mare, a declarat, de asemenea, că îl recomandă pe Mircea Govor pentru funcția de președinte al organizației județene. Din martie, de la conferința județeană, Liviu Dragnea, viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Regionale, a asigurat funcția de președinte interimar, rămasă vacantă prin retragerea senatorului Valer Marian.

DSC_0237

Alegerile au fost onorate de prezența liderilor naționali ai PSD: vicepreședintele central Ioan Rus și europarlamentarul Ioan Mircea Pașcu. În debutul conferinței, a mai fost prezent și președintele Consiliului Județean Satu Mare, vicepreședinte al PNL Satu Mare și copreședinte al USL filiala Satu Mare, Adrian Ștef.

Au fost propuși și votați în unanimitate: Ioan Rus, Ioan Mircea Pașcu, Mircea Govor, dr. Dorel Coica, Toma Betea, primarul și președintele Organizației PSD din Racșa, Ciprian Ardelean, președinte al Tineretului Social Democrat Satu Mare, Ioan Viman, Aurelia Fedorca, primar și președinte al Organizației PSD Negrești Oaș, Paula Mare, președintele Organizației județene de Femei a PSD, Rodica Maxi, președintele Organizației de Femei a PSD Carei, Doina Iura, președintele Organizației județene de pensionari, precum și Vasile Mitrașca, președintele Organizației PSD Tășnad și primarul orașului Tășnad.

DSC_0252

Alegerile au început în urma intonării Imnului național al României și apoi a imnului PSD, Hora Unirii. Primul care a luat cuvântul a fost Ioan Rus, apoi Adrian Ștef. Acesta din urmă a subliniat că PSD și PNL trebuie să rămână în continuare unite, atât la nivel național, cât și județean. Ștef a spus că Organizația Satu Mare a USL este cea mai puternică din țară și datorită forțelor unite au reușit să obțină victoria la alegeri. În finalul cuvântului său, președintele Consiliului Județean a transmis mulțumiri primului-ministru Victor Ponta și vicepremierului Liviu Dragnea pentru sprijinirea proiectelor de dezvoltare a județului Satu Mare. S-a trecut la alegerea Comisiilor de specialitate. Mircea Govor a fost dinh prima anunțat ca și candidat la funcția de președinte al Organizației județene, fiind ales cu unanimitate de voturi.

DSC_0245

În primele cuvinte ale lui Mircea Govor după alegerea sa ca președinte al PSD-ului județean, acesta și-a exprimat bucuria că organizația a reușit să treacă de o perioadă mai nefastă și că speră să redevină una dintre cele mai bune din țară. După ce a mulțumit tuturor celor care l-au ales, a primit aplauzele acestora. În continuare, au luat cuvântul Aurelia Fedorca, Vasile Mitrașca, Gheorghe Ciocan, Nicolae Bura, Toma Betea și Ioan Mircea Pașcu. Ioan Rus a subliniat că prioritățile absolute ale guvernării Ponta sunt modificarea Constituției și regionalizarea țării.

DSC_0242

Cristinel Darie, din partea Comisiei de propuneri, i-a prezentat pe cei 151 de membri ai Consiliului județean al organizației, pe cei cinci membri ai Comisiei de arbitraj și integritate morală, pe alți cinci membri ai Comisiei de control financiar și pe membrii structurilor de conducere. Dorel Coica a fost ales ca președinte executiv, iar ca vicepreședinți au fost aleși Oliviu Buzgău, Nicolae Bura, Gheorghe Ciocan, Vasile Ciocan, Aurelia Fedorca, Rodica Maxi, Octavian Petric, Radu Roca, Ioan Țou și Ioan Vidreanu. Paula Mare, Ciprian Ardelean, Doina Iura precum și Vasile Mitrașca au fost aleși ca vicepreședinți de drept ai organizației. Toma Betea a fost ales ca secretar executiv, Ioan Videanu ca trezorier. Au mai fost aleși nouă secretari adjuncți. În cele din urmă, au fost desemnați cei 87 de membri ai Comitetului Executiv, responsabil de deciziile luate în cadrul organizației.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente