joi, februarie 29, 2024
Acasăsus„Mișcarea internațională LGBTQ” a fost interzisă în Rusia

„Mișcarea internațională LGBTQ” a fost interzisă în Rusia

Interzicerea de către Curtea Supremă din Rusia a „mișcării internaționale LGBTQ +” a creat frică și confuzie în rândul comunității gay din această țară. Pe grupurile de pe internet, oamenii se întreabă dacă pot fi băgați la închisoare pentru un tatuaj sau pentru un like dat unei pagini de Facebook a comunității. Mulți vor să fugă în străinătate.

Pe 30 noiembrie, Curtea Supremă a Rusiei a interzis „mişcarea internaţională” LGBTQ +, precum şi toate „filialele” acesteia din Rusia, pe motiv că ar fi „organizație extremistă”. Cum nu există nici o entitate cu acest nume, decizia se referă practic la orice grup care ar apăra drepturile persoanelor gay.

De altfel, Putin a vorbit despre subiectul homosexualității de mai multe ori după declanșarea războiului din Ucraina pentru a ilustra ceea ce Kremlinul numește „decadența” occidentală.

Începând cu luna iulie policlinicile rusești au început să angajeze sexologi care să-i „ajute” pe pacienți să „depășească” homosexualitate și o serie de alte „tulburări mintale de natură sexuală”, după cum a arătat o copie a ordinului guvernamental publicat de Reuters.

Rusia nu recunoaște căsătoriile gay dar o decizie a CEDO din iulie 2021 spune că această țară este obligată să creeze un cadru legal pentru recunoașterea acestor cupluri.

 Mulți se întreabă dacă nu cumva orice persoană care face parte din comunitatea LGBTQ + poate ajunge după gratii chiar și pentru afișarea unui tatuaj sau pentru activitatea de pe internet.

Pe un grup de Facebook numit „E timpul să plecăm – totul despre migrare”, unde se dau sfaturi despre emigrare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente