Acasă sus Misiune Posibilă-Șanse egale în alegerea carierei

Misiune Posibilă-Șanse egale în alegerea carierei

7 elevi din județul nostru aparținând minorităților naționale au fost selectați să participe la o tabără gratuită de orientare profesională ce se va desfășura la Școala de Agenți de Poliție Septimiu Mureșan din Cluj Napoca.

Proiectul Misiune Posibilă-Șanse egale în alegerea carierei, aflat la a 4-a ediție în acest an, are ca scop promovarea profesiei de polițist în rândul minorităților naționale.   Activitățile din acest proiect s-au realizat în județul nostru în perioada 29 mai-18 iunie, în 6 unități de învățământ care au secții maghiare și germane, respectiv Colegiul Național Kolcsey Ferenc, Liceul Reformat, Liceul Teologic Romano Catolic Ham Janos, Liceul German Johann Ettinger și Liceul Tehnologic Traian Vuia și  Liceul Teoretic Carei.

Inițiativa  aparține fundației Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală și Școlii de Agenți de Poliție Septimiu Mureșan din Cluj Napoca, activitățile de promovare fiind realizate prin Compartimentele de Analiză și Prevenire a Criminalității din Inspectoratele de Poliție ale celor 7  județe participante la proiect, respectiv Cluj, Bihor, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Satu Mare.

În cadrul activitățile de promovare din cadrul proiectului polițiștii le-au prezentat elevilor din clasele a X-a și a XI-a, publicul țintă al proiectului, o parte din aspectele muncii de poliție, precum și cerințele înscrierii la o școală de profil și probele de examen, răspunzând totodată întrebărilor acestora. Au fost distribuite materiale informative privind proiectul și programul taberei, precum și formulare de înscriere pentru cei interesați.

Activitățile au fost organizate în cele 6 unități de învățământ nominalizate, peste 760 de elevi participând la întâlnirile cu polițiștii.

În urma celor 14 activități desfășurate în licee, 21 de elevi și-au manifestat efectiv interesul pentru a participa la această tabără, completând formularele de înscriere. Dintre candidații înscriși în județul nostru 7 elevi au fost selecționați în final de către organizatori pentru a fi prezenți la tabăra de orientare profesională, oferită în mod gratuit tinerilor aparținând minorităților naționale care vor să afle mai multe despre profesia de polițist și implicațiile acesteia, dar și să-și testeze abilitățile de a accede într-o școală de profil. Elevii nominalizați sunt următorii:

1.Gall Zoltan- Liceul Reformat

2. Geczo Botond- Liceul Romano Catolic Ham Janos

3. Heindrich Gabor- Liceul Romano Catolic Ham Janos

4. Szendrey Pal- Colegiul Național Kolcsey Ferenc

5. Syilveszter Emese- Colegiul Național Kolcsey Ferenc

6. Tar Betina- Liceul Teoretic Carei.

Pentru înlocuirea candidaților admiși, în situația în care nu vor putea participa la tabără, există și 2 nominalizări de rezervă, respectiv, elevii Gal Richard și Heveli Anett, ambii din cadrul Liceului Teoretic Carei.

Tabăra se va  desfășura între 4-8 august 2014, la Școala de Agenți de Poliție Septimiu Mureșan din Cluj Napoca și va cuprinde o serie de activități demonstrative vizând aspecte ale muncii de poliție, vizite la sediul Inspectoratului de Poliție Județean  Cluj, dar și posibilitatea participanților de a-și testa abilitățile necesare unui viitor polițist.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente