29.8 C
New York City
vineri, iulie 1, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareMulți sătmăreni care lucrează în străinătate au actele de identitate expirate

Mulți sătmăreni care lucrează în străinătate au actele de identitate expirate

buletine-satu-mare

Sătmărenii care lucrează în străinătate și care se pregătesc să petrecă Paștile acasă riscă să fie amendați dacă nu se prezintă la Evidența Populației pentru a se pune la punct cu actele de identitate, deoarece mulți dintre ei le au expirate.

Direcția de Evidență a Persoanelor Satu Mare face și în acest an un apel la sătmărenii plecați în străinătate, să-și verifice periodic termenul de valabilitate al actelor de identitate, în vederea evitării situațiilor neplăcute în care pot deveni contravenienți.

Întrucât cetățeanului român îi revine obligația de a deține un act de identitate valabil, cu minimum 15 zile înainte de expirarea termenului de valabilitate al actului de identitate, titularul va solicita Serviciului de evidență a persoanelor de la locul de domiciliu eliberarea unui nou document. De asemenea, în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani, minorul însoțit de unul dintre părinți sau de reprezentantul său legal, va solicita Serviciului de evidență a persoanelor de la locul de domiciliu eliberarea unui act de identitate

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente