Acasă Utile Munca - Bratara de aur.Sfaturi ideale pentru vremuri de criza.

Munca – Bratara de aur.Sfaturi ideale pentru vremuri de criza.

Traversam vremuri dificile , asadar daca tot avem mai mult timp liber ar trebuii sa gandim pe termen lung si sa ne apucam de treaba serios ,sa actionam cat suntem in putere .Pământul își poate recăpăta frumusețea cea dintâi prin implicarea terapeutică a omului. Prin muncă, omul își va asigura hrana. Osteneala presupune un efort integrat de har, pasiune, dăruire, gândire și constituție fizică. O bună perioadă de timp, iarba câmpului va constitui hrana omului.

Plângerea de azi a pământului este efectul hohotului vicios și încrâncenat al omului. Omul avid îngroapă pământul, înaintea îngropării sale firești.

Ani de-a randul am lasat pamanturiile noastre roditoare pustii si nesemanate. Am pus acest fenomen pe seama digitalizarii  , dar si a imigratilor din ultimii ani , desi  , nu stiu daca nu este o scuza , pe care am incercat sa o caut , sa imi atenuez durerea nepasarii ,confratilor mei.

Sa recapitulam putin , iar la final  , va las pe voi sa faceti propriile analogii.

Am avut parte de gripa aviara in 2005 , iar in 2009 ne-a lovit gripa porcina ,cam tot prin 2005 a fost semnat tratatul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana iar in 2007 eram intrati oficial , cu acte in regula.

Daca primele doua virusuri, s-a speculat ca au fost fabricate in laborator si mai apoi lansate , pentru un control mai bun asupra bietilor tarani care nu vroiau sa renunte la gospodarit , al oamenilor care traiau din aceasta , asa cum au fost obisnuiti , acum in 2020 ne-a lovit un nou virus ,dar de aceasta data tinta  a fost  omul ,transformandu-l  prizonier in propria casa.

Peste cativa ani ma astept sa “apara” o boala a pomilor si a plantelor , ca sa fim nevoiti sa cumparam totul din supermarket-uri.De ce?! Simplu.Cei mai luminati si curajosi  acum , profita de perioada de izolare si isi seamana pamantul, isi planteaza copaci si asteapta sa de-a roade.

Propria gradina este evident cea mai sigura sursa de alimentatie , sustenabila pentru orice familie. Asadar  , ei vor influenta si alti semeni sa faca la fel,un lucru bun de altfel , dar oare cat o sa suporte asta mai marii nostrii ?! Sa fim independenti si de necontrolat , de ei? Hmm… , cam pana cand o sa inveteze o boala si pentru copaci ,vie si altele, asta nu a fost inca si desi face parte dintr-un scenariu SF , nu este pentru nimeni un secret ca se vrea sa fim cat mai usor de controlat si de prostit ( exemplu : sistemul de invatamant ,facut praf in ultimii ani ).

Totusi  , pana atunci mai este si noi trebuie sa traim prezentul ,iar realitatea este ca munca pamantului ne va distrage atentia de la isteria si panica zilelor prin care trecem  , iar roadele aduse de acesta vor fii vlastari frumosi ,de bucurie  , pentru suflet si trup.

Trebuie sa ne obisnuim sa muncim ca alta data  agricultura , daca vrem sa fim independenti (cel putin partial) si bogati.

Capul sus , fata la soare si mana pe sapa.Luptam pana la final , noi , suntem romani !

Presimt ca fermierii vor fii noul trend pentru anii care urmeaza .

 

 

 

– C.J. A.L.B –

- Advertisment -

Cele mai populare

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Ce vreme îi așteaptă pe sătmăreni în perioada următoare

Vremea va rămâne închisă, cu șanse de precipitații, și în weekend și pe parcursul săptămânii viitoare. Temperaturile vor începe și ele să...

Comentarii recente