joi, februarie 22, 2024
AcasăsusMunca din străinătate la tot mai mare căutare. Românii continuă să părăsească...

Munca din străinătate la tot mai mare căutare. Românii continuă să părăsească țara in număr record

Tot mai mulți români aleg să plece în străinătate pentru a-și asigura un viitor mai bun, dar oare îi poate cineva convinge pe acești oameni să se întoarcă și să muncească în România?

Milioane de români sunt plecați în străinătate

În momentul de faţă, cel puţin 8 milioane de români se află în afara graniţelor ţării, arăta în 2022, Departamentul Românilor de Pretutindeni.

În afirmaţiile sale, „Astăzi, după ultimele date oficiale pe care le avem, numărăm 5,7 milioane de români în afara graniţelor. Este o cifră oficială pe care am obţinut-o de la Ministerul Afacerilor Externe. Cu siguranţă avem cel puţin 8 milioane”, a precizat secretarul de stat în cadrul Departamentului Românilor de Pretutindeni, Florin Cârciu.

În mai multe ţări din Europa, numărul românilor a trecut de un milion.

În plus, Câciu a adăugat, „Cu siguranţă vom găsi soluţii pentru a aduce o parte din cei 8 milioane pe care îi avem în afara graniţelor, să îi convingem prin măsuri să se întoarcă acasă, să lucreze în România.

Vom găsi soluţii prin echivalarea salariilor sau apropiere de salariile din afara graniţelor, acolo unde se regăsesc astăzi”, a mai spus secretarul de stat, referindu-se mai ales la lucrătorii din construcţii şi agricultură.

În realitate, de atunci, prea puține s-au întâmplat pentru a aduce românii înapoi în țară. Migrația externă s-a menținut la cote înalte.

Datele Institutului Național de Statistică, INS, arată că, în anul 2022, un număr de 50.000 de români au părăsit țara, cifra este una record.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente