Acasă Locale Stiri Satu Mare “Muzeu al Comunismului” în casa scărilor Palatului Administrativ

“Muzeu al Comunismului” în casa scărilor Palatului Administrativ

muzeul comunismului

Marți, 27 ianuarie în cadrul unei întâlniri cu presa reprezentanții Consiliului Județean Satu Mare au declarat că doresc înființarea unei expoziții permanente în incinta Palatului Administrativ, cu titlul „Muzeul Comunismului.

Proiectul este inițiat de Consiliul Județean, în parteneriat cu Centrul de Creație, Muzeul Județean și Biblioteca Județeană. Expoziția va fi amenajată în zona treptelor interioare, respectiv pe toata casa scării a clădirii Palatului Administrativ.

Prin panourile sugestive care se vor amplasa în clădire, sătmărenii vor avea ocazia să rememoreze cele mai importante momente ale istoriei, din perioada regimului comunist.

Palatul Administrativ a fost construit în perioada 1972-1984, după proiectul arhitectului Nicolae Porumbescu din Iași. Are 15 etaje și o înălțime de 97 de metri, este în topul celor mai înalte clădiri din România, fiind depășit de Tower Center, ce are 106,3 metri, și Casa Presei din Capitală.

Clădirea este din beton masiv, are 12.000 de metri pătrați, iar deasupra este amenajat un amfiteatru în aer liber de unde se poate admira panorama orașului.

- Advertisment -

Cele mai populare

Juventus a învins la limită pe teren propriu

Formația italiana Juventus a primit vizita maghiarilor de la Ferencvaros marți seară într-o partidă care a contat pentru...

Liverpool neputincioasă în meciul cu Atalanta

Miercuri seara Liverpool a primit vizita celor de la Atalanta în etapa cu numărul 4 din grupele Ligii...

Credinţă, Dreptate ,Unitate dar mai ales Demnitate!

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE GUVERNUL ROMÂNIEI Către,Guvernul României,Domnule Prim-Ministru, Incidentul petrecut la Constanța în dimineața zilei de...

A murit legenda Argentinei, Diego Maradona

Anul 2020 mai face o victimă, și ne mai arată încă o dată că a fost un an...

Comentarii recente