29.8 C
New York City
duminică, august 14, 2022
AcasăsusMuzica ușoară revine la Clubul Elevilor Carei

Muzica ușoară revine la Clubul Elevilor Carei

După îndelungate solicitări la Palatul Copiilor Satu Mare pentru a afla cercurile care vor funcționa în anul școlar 2014-2015 la Clubul Elevilor Carei , am reușit să intrăm in posesia informațiilor,publice de altfel ,prin bunăvoința Inspectoratului Scolar Județean Satu Mare care ne-a remis o adresă la redacție în cursul zilei de ieri.

Clubul Elevilor Carei a fost în ultima perioadă de timp o adevărată fortăreață protejată de instituții și  persoane “sus-puse” pentru a  nu răzbate vreo informație legată de luptele interne duse pentru amânarea de fapt a aflării adevăratei derulări a activităților,unele dintre ele se pare  fictive.

Anul școlar 2014-2015  va aduce la Clubul Elevilor din Carei următoarele cercuri de activități:

Atelier interactiv pentru preșcolari și școlari – Curceanu Cătălina

Instrumente muzicale tradiționale – prof.Iederan Dumitru

Ansamblu folcloric / Dans popular – Ieremie Aurel

Informatică – Mocanu Ovidiu

Karting – Mille Ioan

Radiogoniometrie – Gaspar Arpad

Tenis de masă – prof.Podoba Mircea

Muzică ușoară – prof.Vulcan Mariana

Salutăm menținerea cercului de muzică ușoară coordonat de prof.Mariana Vulcan,absolvent al Academiei de Muzică Gh.Dima din Cluj,continuator al activității initiate la Clubul Elevilor Carei de regretatul Peter Karacsonyi,părintele Castelanilor,renumiti si recunoscuti pe plan national.Spunem mentinere deoarece acest cerc a fost desfiintat  în anul scolar 2012-2013 iar la interventia părinților si a elevilor ce îl frecventau a functionat in ultimul trimestru din acel an scolar prin prestația gratuită a doamnei profesoare Vulcan.

Dacă instituția in subordinea căreia se află Clubul Elevilor a ignorat  vocile în devenire ale micuților careieni timp de un an de zile,iată că societatea civilă a reacționat și a determinat  conducerea judeteană să  revină la decizia corectă.

Nenumăratele premii ,diplome si cupe obtinute de-a lungul anilor de  micii cântăreți pregătiți la Clubul Elevilor Carei  ar fi trebuit să primeze la luarea deciziilor privind continuarea unei activități care aduce atâtea recunoasteri în ce privește potentialul talent al careienilor în acest domeniu.

După acel an în care copiilor li s-a refuzat șansa de a accede la cercul de muzică usoară din cadrul Clubului Elevilor Carei a fost nevoie de o activitate sustinută pentru a promova din nou imaginea de cerc funcțional de muzică usoară.

Nici în acest an nu se prevestea nimic bun în legătură cu slefuirea  glasurilor copiilor careieni de la Clubul elevilor,la ultimul Cerc Pedagogic fiind anunțată o cu totul altă listă decât cea primită de noi  recent de la Inspectoratul Scolar Județean.

In incinta Clubului Elevilor din Carei tronează peste tot diplomele si premiile câștigate de vocile de aur ale Careiului la diferite Festivaluri si concursuri nationale si internationale.

Sunt dovada muncii constante si asidue depuse de profesorul Mariana Vulcan de-a lungul intregii sale activități la acest cerc,insuflețită fiind   de dragostea pentru muzică și pentru copii.

Vă lăsăm pe dvs cititorii să trageți concluziile privind ignorarea unui astfel de dascăl care a fost curtat de alte cercuri de muzică ușoară din orașe mari,cu alte posibilități.

Nici deplasările la concursuri nu sunt finanțate de Palatul Copiilor cum ar trebui să se procedeze in mod normal.Vocile careienilor sunt ignorate la judet care deplasează la concursuri doar voci sătmărene,cum a fost și cazul recent încheiatului concurs de la Arad, Ghiocelul de Argint unde prof.Mariana Vulcan nu a fost cooptată cu niciun tânăr concurent deși la toate competițiile unde participă reușește să culeagă diplome și premii.

Nume ca Andrada Spanci,Serban Silaghi,Andrei Dascălu,Rareș Jucan,Ioana Aciu,Putovits Abel si multi altii pregătiți la Clubul Elevilor Carei nu pot fi totusi trecute cu vederea tocmai de cei care ar trebui să îi sustină si să îi promoveze pentru a încuraja o activitate  care promovează talentele locale.

 Daniela Ciută

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente