luni, iunie 24, 2024
AcasăsusAccidente de circulație

Accidente de circulație

În cursul zilei de ieri, pe raza județului Satu Mare au avut loc 4 accidente de circulație soldate  cu 2 răniți grav și 3 răniți ușor.

Polițiștii rutieri negreșteni au fost sesizați despre faptul că pe strada Vicoriei din localitatea Negrești-Oaș a avut loc un accident de circulație. Oamenii legii s-au deplasat de urgență la fața locului , iar în urma verificărilor efectuate au stabilit împrejurările producerii evenimentului, un pensionar , în vârstă de 70 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure a fost accidentat de autoturismul marca VW condus regulamentar de o tânără,în vârstă de 20 de ani. În urma evenimentului a rezultat accidentarea gravă a pietonului, care a fost transportat la Spitalul Orășenesc Negrești –Oaș.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

Și polițiștii rutieri din Ardud au intervenit la fața locului la un eveniment rutier produs pe raza localității. O fetiță  de 9 ani, care s-a angajat în traversarea părții carosabile prin loc nepermis și fără să se asigure , a fost acroșată de un autoturism marca Ford, condus de Călin N., de 36 de ani. Victima a fost rănită ușor în urma evenimentului. Conducătorul auto a fost testat rezultatul fiind negativ.

În municipiul Satu Mare în jurul orei 23,00 au avut loc 2 accidente de circulație. Primul eveniment la care au fost solicitați să intervină polițiștii Biroului Rutier s-a produs pe DN 19, la intrarea în municipiul Satu Mare dinspre localitatea Botiz. Din primele cercetări oamenii legii au stabilit faptul că, un negreștean , în vârstă de 45 de ani , conducând autoturismul marca Seat înmatriculat în Spania , pe fondul nepăstrării distanței regulamentare în mers , a intrat în coliziune, din spate , cu autoturismul marca Mitsubishi care circula regulamentar în fața sa, condus  de către  un sătmărean , de 47 de ani . În urma impactului cele 2 autorisme implicate au părăsit partea carosabilă, auto Seat a intrat în șanțul din partea dreaptă a direcției de deplasare, iar celălalt autoturism în șanțul din partea stângă. Urmările accidentului au fost rănirea gravă , a unei femei în vârstă de 36 de ani, pasageră în autoturismul marca Mitsubishi rănirea ușoară a conducătorului autoturismului Mitsubishi, victimele fiind  transportate la Spitalul Județean Satu Mare . Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, în cazul sătmăreanului rezultatul a fost negativ, iar în cazul conducătorului auto care a produs accidentul , aparatul a indicat o concentrație de 1,09mg/l alcool pur în aerul expirat. Celor 2 le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conducătorul auto Seat , Mihai P., este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămarea corporală din culpă și conducerea unui vehicul având o alcoolemie peste limita legală.

Un alt accident rutier s-a produs la intersecția străzilor Vasile Lucaciu cu Cardinal Iuliu Hossu , din municipiul Satu Mare. Oamenii legii au stabilit faptul că , un sălăjean , în vârstă de 39 de ani, conducând autotursimul marca VW pe strada Cardinal Iuliu Hossu , pe fondul neacordării de prioritate a intrat în coliziune cu autoturismul marca Ford , care circula regulamentar pe drumul prioritar, fiind condus de către un sătmărean. În urma impactului cele 2 autotursime au fost proiectate , în alte 3 autoturisme marca Dacia, care erau staționate . Conducătorul auto nevinovat a fost rănit ușor în urma evenimentului, iar cele 5 autoturisme au fost avariate.

Conducătorii auto implicați au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul în cazul celui rănit a fost negativ , iar în cazul sălăjeanului a rezultat o concentrație de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Le –au fost recoltate probe biologice de sânge , în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele accidente care s-au produs în municipiul Satu Mare conducătorii auto responsabili de producerea acestora sunt  cercetați în stare de libertate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămarea corporală din culpă și conducerea unui vehicul având o alcoolemie peste limita legală.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente