Acasă Politica Ne apropiem de ziua alegerilor

Ne apropiem de ziua alegerilor

Adrian Cozma: Da, am trecut de jumătatea campaniei și ne pregătim în continuare. Chiar și în aceste condiții am mers din localitate în localitate, ne-am întâlnit într-adevăr cu mult mai puțini oameni față de alte campanii, dar asta este, n-avem ce face.

Credeți că măsura carantinării se va extinde?

Adrian Cozma: Să sperăm că virusul nu se mai extinde fiindcă măsurile sunt luate în funcție de rezultatele pe care le are Guvernul și de evoluția epidemiologică. Nu aș putea da un pronostic. Suntem partid aflat la guvernare, care gestionăm situația asta neplăcută și sigur că suntem afectați, politic vorbind, dar mai importantă e sănătatea noastră. Și cu o zi înainte de alegeri dacă vor trebui luate măsuri de carantinare, izolare sau altele, cred că vor fi luate și asta e, mergem înainte.

Vor profita PSD și alții..

Adrian Cozma: Totdeauna au profitat. Și în 2000 după reformele de dinainte și în 2012 după criza economică mondială. Ei asta fac. Aruncă în aer cheltuielile și comentează. Dacă noi am dubla mâine salariile și pensiile și ar veni ei la guvernare ce-ar face? De unde ar plăti? Despre asta e vorba. E un partid populist care face mult rău României.

Am văzut că și în plan local vă războiți..

Adrian Cozma: Nu avem cu cine. Ați văzut la alegerile locale. Am luat aproape dublu față de ei. Încet nu vor mai conta. La alegerile din 2024 vor lua și mai puțin și tot așa fiindcă ei nu construiesc nimic durabil, iar aici au adus candidați pe care nici PSD-iștii, membrii lor nu o să-i voteze. Știu și ei cu cine au de-a face.

Ați lansat programul de guvernare. Care ar fi proiectele cele mai importante?


Adrian Cozma: Propunem realizarea peste 970 Km de autostrăzi și drumuri expres în perioada 2021-2024 din care660 Km de autostradă. Și am arătat în acest an că se poate.

Pe cale ferată propunem creşterea vitezelor tehnice şi comerciale pe 1.000 Km din reţeaua feroviară. Ca o notă, multe dintre investiții sunt în zona Transilvaniei: Reabilitarea liniei de cale ferată Brașov-Sighișoara-Simeria-Curtici, Timişoara-Arad-Caransebeş, București-Brașov, Cluj-Episcopia Bihor sau Predeal-Braşov.

Pe dezvoltarea infrastructurii locale avem 8 mld. de Lei pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare în 750 de localități și 1 mld. Euro pentru racordarea localităților la rețelele de gaze . 70% din drumurile județene și locale vor fi modernizate în 4 ani.

Pe modernizarea infrastructurii școlare. Vom demara construcția a 2.500 de creșe, grădinițe și școli, 40 de campusuri școlare și 30 de cămine studențești, 250 săli de sport școlare și vom reabilita 8 centre universitare.

Pe sănătate care vor fi principalele proiecte?

Adrian Cozma: PSD a promis 8 spitale și nu a construit niciunul. Noi vom construi 3 spitale regionale la Iași, Cluj și Craiova și 10 unități sanitare noi și extinderi prin programele europene de finanțare, reabilitarea și modernizarea a 25 spitale județene și 110 spitale orășenești, 1.450 centre medicale în mediul rural.

Dacă tot suntem la sănătate vom vorbi și despre sport fiindcă practicarea sportului va aduce mari beneficii sănătății noastre. Vom construi 12 complexuri sportive și 5 săli polivalente, 8 bazine olimpice și 5 patinoare artificiale, 400 baze sportive și 45 bazine didactice pentru înot, 10 centre sportive pentru sporturile olimpice.

Sunt proiecte mari și care răspund nevoilor de astăzi ale societății.

Am văzut programul pe agricultură și IMM că este de asemenea foarte bogat. Credeți că veți reuși să implementați toate aceste proiecte?

Adrian Cozma: Da. Vom dezvolta fermele de familie, com promova comercializarea produselor românești prin finanțarea rețelelor naționale de colectare, depozitare, procesare și distribuție a produselor românești cu un buget 750 mil. Euro. De asemenea vor fi investiții de 6,5 mld. Euro în infrastructura de irigații, reluarea lucrărilor la Canalul Siret-Bărăgan, lucrări de prevenire a deșertificării, finalizarea sistemului național antigrindină.

Legat de IMM-uri. Vom acorda în continuare sprijin pentru afaceri și alte investiții:

  • Lansarea de noi programe pentru mediul de afaceri, digitalizare, inovare și turism în valoare de 10 mld. Euro pentru perioada 2021-2027;
  • Implementarea programului de granturi pentru repornire în industriile cele mai afectate cu o alocare de 1,5 mld. Euro – apel deschis în 2020;
  • Supracontractarea proiectelor pentru microîntreprinderi și IMM-uri din Programul Operațional Regional – în implementare cu un buget de 1,13 mld. Euro;
  • Contractarea granturilor pentru inițiative antreprenoriale inovative și digitalizarea companiilor cu un buget de 330 mil. Euro – apeluri deschise în 2020;
  • Implementarea sprijinului pentru antreprenoriat rural și tineri fermieri cu un buget de 300 mil. Euro – apeluri deschise în 2020.

Avem propuse multe scheme de ajutor de stat, pentru investiții noi „Greenfield”, pentru sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională cu un buget anual de 450 mil. lei, de minimis „ELECTRIC UP“ privind finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii și domeniului HORECA pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice – 200 mil. Euro, Programul Casa Eficientă Energetic – buget alocat 429 mil. Lei pentru creșterea eficienței energetice în clădiri unifamiliale. E un program amplu de dezvoltare care a fost prezentat de altfel săptămâna trecută și acolo pot fi identificate toate propunerile noastre.

În plan local care ar fi cele mai importante proiecte?

Adrian Cozma: Multe se regăsesc în planul național fiindcă dezvoltarea locală e pentru toate județele și aici vorbim de modernizarea spitalelor, a școlilor și a investițiilor în drumuri. Sper să reușim să implementăm programele pentru extinderea lucrărilor de apă-canal și să avem gaz în toate localitățile județului în cel mai scurt timp. Trebuie să realizăm depozite de legume-fructe și să relansăm agricultura și afacerile locale agroindustriale. Vom reuși.

Vă dorim succes

Adrian Cozma: Mulțumesc.

- Advertisment -

Cele mai populare

Din iubire nesfârșită faţă de om…

Sărbătoarea Naşterii Domnului este un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare și de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credințe, mărturii concrete...

Guvernul Cîțu a depus jurământul

Guvernul PNL - USR-PLUS - UDMR, condus de Florin Cîțu, a trecut de votul Parlamentului. Au fost 260 de voturi pentru și...

Condiții de călătorie în Marea Britanie după 1 ianuarie

Românii vor putea intra în Marea Britanie pentru șederi de scurtă durată, adică în scop turistic sau în vizită, pentru o perioadă...

Vitamina D, esenţială pentru imunitate

Vitamina D ne ridică moralul, dar ne întăreşte şi imunitatea, ferindu-ne de viroze şi alte infecţii respiratorii. Însă nivelul acestei vitamine poate...

Comentarii recente