joi, februarie 9, 2023
AcasăPoliticaLocalIoan Savu: Producătorii locali-pilonii de dezvoltare ai județului

Ioan Savu: Producătorii locali-pilonii de dezvoltare ai județului

Producătorii locali, fermierii rămân piloni de bază în dezvoltarea județului. Ei rămân aici, își cresc copiii aici, își construiesc case în Satu Mare, deci plătesc taxe și impozite și susțin practic acest județ. Orice inițiativă privată locală merită sprijinită, susținută și încurajată. Oamenii trebuie să simtă că administrația locală, a județului, este una prietenoasă, să simtă că pot să-și construiască un proiect pe termen lung, care să cuprindă nu doar realizarea afacerii, ci tot ce ține de viața socială, familie, cămin.

Administrația trebuie să pună la dispoziția cetățenilor din Satu Mare terenurile, clădirile și să vină în fața posibililor investitori cu propuneri de parteneriate reciproc avantajoase.

De asemenea fermierii sunt primii care trebuie sprijiniți. Tinerii fermieri trebuie să beneficieze de consultanță pentru accesarea de fonduri europene prin care să-și înființeze sau  să-și dezvolte afacerea.

Nu în ultimul rând, avem nevoie de piețe bine organizate, unde producătorii să aibă prioritate, unde produsele să fie ținute în condiții bune, astfel încât iarna să nu înghețe, iar vara să nu se deterioreze rapid. Va trebui să deschidem o axă de finanțare separată pentru dezvoltare piețelor sau înființarea altora noi.

Trebuie să avem spații cu temperatură controlată și va trebui să construim sau să sprijinim construcția unor fabrici pentru procesarea produselor agricole.

Noi astăzi producem grâu și cumpărăm făină. Nu e în regulă.

Suntem într-un moment foarte important. Criza de astăzi ne-a arătat că suntem vulnerabili și ineficienți. Se știa că importăm tone de mâncare și n-am făcut nimic. Trebuie o schimbare și procedat altfel.

Articolul precedentNe apropiem de ziua alegerilor
Articolul următorTrag linie și scad…
- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente