29.8 C
New York City
vineri, iulie 1, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareNereguli la listele de semnături la Carei

Nereguli la listele de semnături la Carei

birou-electoral-carei1

Conform Legii 115/2015 pentru alegerea autorităților administratiei publice locale, pentru modificarea Legii administratiei publice locale nr. 215/2001, precum si pentru modificarea si completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, Listele de semnături pentru susținerea candidaților la alegerile locale sunt PUBLICE.
Oricine le poate solicita în baza unei cereri depuse la Circumscripția electorală de care aparține.
Așa spune legea 115. Cu totul altfel au acționat reprezentanții circumscripției electorale 2 Carei care după ce au dat aviz favorabil PNL Carei pentru consultarea listelor de semnături , au împiedicat a doua zi consultarea acestor liste de către solicitanți.
PNL Carei a solicitat ulterior acest drept și Judecătoriei Carei care a pus la dispoziția solicitanților aceste liste conform legii în vigoare.
Potrivit listelor primite, există o serie de nereguli care or fi stat la baza refuzului reprezentanților Circumscripției electorale 2 de a fi consultate.
Pe liste apar persoane fără data nașterii, cu serie și număr de carte de identitate indescifrabile, din alte localități sau de mai multe ori pe aceiași listă de candidat.
Pentru toate aceste nereguli se pot întocmi plângeri penale împotriva semnatarilor care îndeplinesc elementele constitutive ale unei infracțiuni.
A fost depusă și o sesizare împotriva vicepreședintei Circumscripției electorale 2 Carei pentru obstrucțuionarea consultării listelor de semnături care sunt PUBLICE.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente