sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăPoliticaNicolae Ciucă: Singurii care au de pierdut sunt părinții și elevii

Nicolae Ciucă: Singurii care au de pierdut sunt părinții și elevii

Premierul Nicolae Ciucă a declarat în urma negocierilor cu sindicaliștii din Educație, că singurii care au de pierdut în urma grevei generale sunt părinții și elevii, în contextul în care se apropie susținerea examenului de capacitate și bacalaureatul.

„Reiterez disponibilitatea mea și a miniștrilor de resort de a sta față în față cu sindicatele oricând, oriunde, oricât. Din punctul meu de vedere o grevă generală se declanșează în lipsa dialogului și a rezolvării problemelor. Singurii care au de pierdut dacă greva se declanșează, în ciuda dorinței noastre de dialog și negociere, sunt părinții și elevii, care de mâine sunt într-o situație extrem de dificilă. Urmează examenul de capacitate și bacalaureatul. Cu aceste lucruri nu avem voie să ne jucăm„, a scris premierul pe Facebook.

Nicolae Ciucă a afirmat că „Guvernul face eforturi pentru a găsi soluțiile cele mai bune atât pentru ei, cât și pentru toți românii”.

Am stabilit astăzi (n.r. duminică) împreună cu sindicatele câteva direcții și măsuri, care arată buna noastră credință și eforturile sincere pe care le depunem pentru îmbunătățirea condițiilor salariale, și nu numai, din sistemul de învățământ românesc. Problemele discutate astăzi se vor rezolva, în primul rând, prin noua lege a salarizării unitare pe care Ministerul Muncii o va finaliza până la 15 iulie. După dialogul cu partenerii sociali, proiectul va fi înaintat Parlamentului la 1 septembrie. De asemenea, au fost propuse stimulente financiare pentru debutanți și pentru cadrele didactice titulare din unitățile de învățământ aflate în zone defavorizate„, a mai scris premierul.

Nicolae Ciucă a subliniat faptul că Guvernul își menține angajamentul de a majora salariile până la maximul grilei pentru personalul nedidactic și spune că Executivul are un „interes major” pentru educație.

„Reformele trebuie să continue. Proiectul România Educată este un exemplu al angajamentului nostru pentru realizarea unui sistem de educație performant pentru toate părțile implicate: profesori, părinți, elevi. Dialogul este întotdeauna calea. De aceea, am invitat sindicatele la discuții. Le transmit profesorilor că suntem pe un teren al deschiderii și empatiei. Eu nu văd altă soluție, decât cea a dialogului, până ce avem o rezolvare„, a conchis premierul Nicolae Ciucă.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente