sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăsusNicoleta Pauliuc a inițiat un proiect de protejare a copiilor în mediul...

Nicoleta Pauliuc a inițiat un proiect de protejare a copiilor în mediul online, susținut și de OFL Satu Mare

O lege ar putea apăra copiii pe Internet. Un proiect PNL pentru protejarea copiilor în mediul online a fost lansat de Nicoleta Pauliuc și susținut de Nicolae Ciucă.

PNL propune un proiect de lege care instituie măsuri eficiente și adaptate noilor realități, pentru un mediu online mai sigur pentru minori, cu prevederi clare pentru copii, părinți și furnizori de servicii online. 

Senatoarea Nicoleta Pauliuc a lansat în dezbatere inițiativa și campania de strângere de semnături de susținere.

Concret, propunerea pe care o lansăm și astăzi în dezbatere publică constă în promovarea unei legi care vorbește despre control parental pentru accesul copiilor noștri până la vârsta de 16 pe rețelele de social media. 

Ne interesează viitorul copiilor noștri, ne interesează să avem o generație sănătoasă, echilibrată din punct de vedere fizic și emoțional, iar prin acest proiect de lege, credem noi că dăm suficiente instrumente părinților să poată să îi protejeze pe copiii noștri. După pandemie, fiecare dintre noi trăiește o viață duală, o viață offline și o viață online”, a arătat Pauliuc.

Liderul PNL a atras atenția asupra efectelor acestei probleme. „Tema acestei dezbateri, ca şi intenţia de a o transforma într-o iniţiativă legislativă răspunde unei probleme reale, respectiv aceea a efectelor pe care le poate avea expunerea necontrolată a copiilor noştri la conţinutul din spaţiul virtual.

Aşa cum arată numeroase studii, accesul copiilor la internet şi la reţelele sociale are nu doar efecte pozitive, ci şi efecte negative. Misiunea noastră este să potenţăm efectele pozitive şi să diminuăm pe cât posibil efectele negative.

Nicoleta Pauliuc a subliniat pericolele din mediul online. ”Din păcate, mediul online este un sat fără câini. Copiii noştri, indiferent de vârstă, sunt la un pas distanţă de mesaje care le pun de multe ori şi viaţa în pericol. Sunt mesaje care vorbesc despre bulling, mesaje trimise de prădători sexuali”, a mai afirmat Pauliuc. 

Ea a subliniat că îşi propune ca prin acest proiect de lege să facă un spaţiu mai sigur atunci când vorbim de prezenţa copiilor noştri în mediul online

În acest sens, proiectul este susținut si femeile liberale din județul Satu Mare care au organizat o acțiune în municipiile Satu Mare și Carei.

,,Doamnele din județ au ieșit în aceste zile în rândul cetățenilor din Satu Mare si Carei pentru a solicita sprijinul părinților, bunicilor și tuturor celor care vor să contribuie la creșterea valorilor sociale și la eliminarea consecințelor negative din mediul online.

Într-o lume în care accesul la orice fel de conținut este acum la un click distanță, protecția minorilor în mediul online este mai importantă ca oricând”, a transmis Organizația Femeilor Liberale din Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente