Acasă Locale Internationale Noi atentate în Turcia - Cel puțin cinci morți, într-un incident cu...

Noi atentate în Turcia – Cel puțin cinci morți, într-un incident cu mașină-capcană la o secție de poliție din Turcia

masina-capcana-atentat-bagdan-irak-activenews.ro_

Cel puțin cinci persoane au fost ucise și alte 36 rănite, joi dimineață, într-un atentat cu mașină-capcană care a vizat o secție de poliție din sud-estul Turciei, relatează presa locală, citată de BBC News Online.

O femeie și un copil s-ar afla printre persoanele decedate. Echipele de intervenție caută eventuali supraviețuitori printre dărâmături, la locul exploziei din districtul Cinar, în provincia Diyarbakir.

Atentatul nu a fost revendicat până în prezent, dar autoritățile turce au acuzat militanții Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care sunt activi în provincia majoritar kurdă.

Bomba a fost detonată la intrarea în secția de poliție, dar a avariat și clădiri rezidențiale din apropiere, relatează presa turcă.

Confruntări între separatiștii PKK și armata turcă au mai avut loc în ultimele luni în provincia Diyarbakir.

Anul trecut, orașul Diyarbakir și mai multe zone din sud-est au fost plasate sub restricții de circulație, în cadrul unei operațiuni de securitate care a urmat unui atac cu bombă soldat cu moartea a 16 militari și unei ambuscade a rebelilor în care au murit 14 polițiști.

Armistițiul între forțele turce și PKK a încetat în iulie, iar aviația turcă bombardează de atunci baze ale militanților kurzi din nordul Irakului și din Siria.

- Advertisment -

Cele mai populare

Se redeschid sălile de fitness

Reamintim faptul că,de noaptea trecuta de, la ora 00,00, municipiul Satu Mare a iesit din carantina zonală instituită în data de 19...

Edi Iordănescu a semnat cu CFR Cluj

Edi Iordănescu, 42 de ani, va fi noul antrenor al campioanei României! Ardelenii s-au oprit la Iordănescu jr. singurul...

Fără chinezi în America

Administrația Trump a emis miercuri noi decizii care afectează călătoriile în Statele Unite ale membrilor Partidului Comunist Chinez (PCC) și ale familiilor...

Comorile naturale din Parcul Apuseni

Parcul Natural Apuseni – Vino la moții din Apuseni pentru o experiență completă, încărcată de spiritualitate, cu un puternic sentiment de „acasă“....

Comentarii recente