Acasă Locale Stiri Satu Mare Noi investiții la Satu Mare. Drum expres Halmeu - Turda

Noi investiții la Satu Mare. Drum expres Halmeu – Turda

Masterplanul de transport aduce investiții în infrastructura feroviară și rutieră a județului Satu Mare. Potrivit acestui proiect, aflat în dezbatere publică până la sfârșitul lunii octombrie, este vizată reabilitarea tronsonului feroviar Cluj-Napoca – Baia Mare – Satu Mare dar și construirea drumului expres Turda-Halmeu.
Drumul expres va porni de la Turda, prin Cluj-Napoca, Gherla, Dej, Baia Mare, Livada și apoi prin Halmeu către Ucraina. Pe lângă drumul expres, noul masterplan de transport prevede construirea Drumului Regional Trans 43, care va face legătura între Iacobeni – Borșa – Sighetu Marmației și apoi spre Negrești-Oaș, dar și modernizarea tronsonului feroviar Cluj-Napoca – Baia Mare – Satu Mare, cu o investiție de peste un miliard de euro.
Masterplanul este o strategie de atragere a fondurilor europene în perioada 2014-2020. În cadrul acestuia sunt propuse proiecte de investiții în valoare totală de 50 de miliarde de euro.

- Advertisment -

Cele mai populare

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Comentarii recente