joi, iunie 20, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareNoi probleme la Carei. Străzi care arată ca în antichitate

Noi probleme la Carei. Străzi care arată ca în antichitate

tireamului-intrare-1carei

Municipiul Carei, anul 2016. Una din intrările  în oraș este strada Tireamului.

Aceasta este intrarea în Carei dinspre Tiream…Andrid. Imaginea de sus e de pe partea stângă a drumului iar cea de jos e de pe partea pe care se intră spre locuințele sociale nou construite.

Una din promisiunile electorale ale primarului actual în 2012 a rămas mereu la stadiul de promisiune.Extindere de rețea  electrică pe strada Tireamului, tronson 350 de m, este  inclusă AN DE AN în buget și tot an de an este amânată.

Careienii care au dorit să scape de aglomerația urbană și  de poluarea fonică și-au construit case pe strada Tireamului. Autorizația de construcție a fost acordată pentru…anexe gospodărești pentru că municipalitatea nu s-a implicat în realizarea unui plan urbanistic  în ton cu nevoile actuale ale careienilor . Ultimul număr de casă este 100 și de acolo în jos nu mai există stâlpi de curent electric.

Nu există Plan Urbanistic Zonal iar numărul de case merge până la 100, apoi…fiecare se descurcă cum poate. Unii au reușit să împrumute curent de la unele societăți iar cei care nu au astfel de cunoștințe au renunțat să termine construcția până la găsirea unei soluții.

Proprietarii de case ne spun că a venit cineva de la SC Electroboc srl să monteze niște stâlpi semne pentru viitoarea locație a stâlpilor de curent dar deja urmele s-au șters  iar mărăcinișul a înconjurat  țevile roșii pe post de semn.

De 8 ani de zile primarul Kovacs promite  careienilor de pe strada Tireamului  marea cu sarea și introducerea curentului în noul cartier careian apărut după 1995.

Case frumoase, oameni gospodari, primar neinteresat de soarta careienilor , alții decât cei din grupul lui de interes.

Așteptăm să menționăm că  după semnalările Buletin de Carei proprietarii de locuințe de pe strada Tireamului vor beneficia de sursă de curent electric , de drumuri  recondiționate și de respect din partea administrației locale.

tireamului-intrare-5carei tireamului-9carei

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente