luni, decembrie 4, 2023
AcasăLocaleStiri Satu MareNou proiect „Seri Pozitive” - „Rușinea și consecințele ei”

Nou proiect „Seri Pozitive” – „Rușinea și consecințele ei”

Proiectul „Seri Pozitive” este iniţiat de Asociaţia Schimbare Pozitivă din Cluj, și constă în seri de socializare și încărcare cu energie pozitivă, creându-se un cadru de întâlnire şi împărtăşire de informaţii, temele dezbătute sunt teme actuale pe domenii de interes și sunt susținute de invitați din comunitate cu experiență în domeniul prezentat.

La finalul întâlnirii organizatorii vă propun o jumătate de oră de socializare pentru a integra mai bine informațiile primite și a împărtăși din experiența personală cu ceilalți.

Întâlnirile din Satu Mare au loc o dată pe lună și sunt conduse de către Delia Danea – psihoterapeut şi trainer dezvoltare personală. Tema

lunii septembrie este „Rușinea și consecințele ei”, iar invitata serii este Raluca Rebic.

Copii fiind, am auzit fiecare dintre noi atunci când am comis o greșeală, cuvinte de genul: „să-ți fie rușine!”. Adulți fiind, aceste cuvinte ne urmăresc și ajungem să întreprindem sau, din contră, să nu întreprindem acțiuni care ni le dorim, de RUȘINE. Așadar, rușinea este o emoție care își are rădăcinile din primele relații interpersonale, în familie și în alte relații semnificative, exercitând o influență profundă și continuă asupra comportamentelor din cadrul contextelor interpersonale și chiar asupra cine suntem noi în proprii ochi.

Fiecare dintre noi, am experimentat pe parcursul vieții sentimente și gânduri de tipul: „mă simt foarte mic”, „sunt lipsit de valoare”, „nu aparțin nimănui”, „aș vrea să mă ascund”, „să scap de aici…”, care ne-au adus un grad foarte ridicat de stres. E vorba de aceeași rușine pe care o simțeam și în copilărie adesea.

Ne întrebăm ce stă la baza unor simptome, tulburări psihice ca: depresie, anxietate, tulburări de personalitate, tulburare post-traumatică, suicidale, abuz de substanțe, tulburări alimentare. Ei bine, atunci când experiențiem frecvent și intens emoții de rușine, aceasta, în combinație cu alți factori, pot să declanșeze astfel de simptome sau tulburări psihice.

Sunt Raluca Rebic, psiholog clinician & psihoterapeut integrativ și vă invit să aflăm împreună cât de mult ne influențează starea de bine, echilibrul interior, relațiile sociale această RUȘINE, de unde își are originea și cum putem să ne vindecăm de ea, singuri sau cu ajutor.

Data evnimentului este 25 septembrie, ora 18.00 – 20.30, la Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu”, Bld. Transilvania, nr. 3.

Înscrieri se pot face aici: //www.schimbarepozitiva.ro/rusinea-si-consecintele-ei/

Organizatorii va așteaptă cu un nou concept, pentru a face diferența în această lume gri. Aduceți o doză de energie pozitivă în viața dumneavoastră  și a celorlalți.

Pentru o mai bună organizare, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanții sunt invitați să lase o DONAȚIE minimă recomandată de 20 de lei, necesară pentru susținerea acestui proiect adresat comunității.

Setați-vă intenția și toate se vor aranja pentru dumneavoastră.

Partenerii Serilor Pozitive Satu Mare sunt: Centrul Cultural ”G.M. Zamfirescu”, Sătmăreanul, Jurnalul din Ardeal, Jurnalul de Satu Mare și SM Live.

Persoana de contact este Delia Danea – psihoterapeut, coordonator proiect Seri Pozitive Satu Mare, telefon 0773 – 974.519, pagina facebook Delia Danea – Psihoterapeut.

Articolul precedent
Articolul următor
- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente