vineri, septembrie 29, 2023
AcasăEducatie&CulturaNoul ministru al Educației a depus jurământul

Noul ministru al Educației a depus jurământul

Ligia Deca este noul ministru al Educației. Ligia Deca a fost propunerea PNL agreată de Klaus Iohannis. Totodată, șeful statului a eliberat-o din funcția de consilier prezidențial.

Noul ministru a depus jurământul la Palatul Cotroceni.

„Mulțumesc membrilor PNL. PNL și-a asumat încă de la început proiectul „România Educată”. Încrederea primită este o misiune în acest sens. Vreau să duc la bun sfârșit ceea ce colegii mei au început. Vom operaționa România Educată în literă și în spirit. Avem nevoie de o viziune profundă”, a declarat Ligia Deca, după nominalizare.

Mesaje de susținere din partea președintelui Iohannis și a premierului Ciucă.

“Noul ministru al educației, Ligia Deca, va avea toată susținerea mea și a guvernului pentru continuarea proiectelor de investiții în educație și pentru definitivarea Proiectului ”România Educată”, astfel încât noile legi ale educației să ajungă în parlament până la sfârșitul acestei luni. Experiența solidă și contribuția substanțială la dezbaterile prilejuite de acest proiect vor oferi valoare adăugată reformelor necesare pentru modernizarea sistemului de învățământ, astfel încât fiecare copil și tânăr să aibă o șansă la educație. Îi doresc mult succes doamnei ministru Ligia Deca”, este mesajul transmis de premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

“Îi doresc mult succes noului ministru al Educației, Ligia Deca, și sunt încredințat că proiectul România Educată va merge mai departe cu noi energii și, sper, cu noi susțineri atât din mediul politic, cât și din zona învățământului și din spațiul public la modul general. România Educată este realmente un proiect de țară de care avem foarte multă nevoie. O națiune fără un sistem de educație performant are puține șanse în lumea de astăzi. Guvernul și-a asumat sarcina de a prezenta Parlamentului un pachet legislativ coerent, modern, închegat, care pune bazele unui sistem de educație pentru secolul XXI în România”, transmite șeful statului, Klaus Iohannis. 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente