vineri, septembrie 29, 2023
AcasăEconomico-socialLocale smNoul prefect al județului Satu Mare, Radu Bud, a fost instalat în...

Noul prefect al județului Satu Mare, Radu Bud, a fost instalat în funcție!

Sambata 14 decembrie 2019 de la ora 15.00, noul prefect al județului Satu Mare, Radu Bud, a fost instalat în funcție. Ceremonia a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Local Satu Mare în prezența ministrului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a subprefectului Altfatter Tamas, a președintelui Consiliului Județean, Pataki Csaba, a deputatului Romeo Nicoară, a membrilor PNL, primarilor din județ și a șefilor de instituții deconcentrate.

Ceremonia a început cu intonarea imnului României,  după care a urmat citirea ordinului de eliberare din funcție a fostului prefect, Darius Filip, și de numire în funcție a noului prefect al județului Satu Mare, Radu Bud. În continuarea ceremoniei, noul reprezentant al Guvernului în teritoriu a depus jurământul.

Radu Bud a fost numit prefect al județului Satu Mare. Guvernul Ludovic Orban a adoptat  hotărârea privind aplicarea mobilității pentru Radu Bud din funcția publică de inspector guvernamental în funcția publică de prefect al județului Satu Mare. Astfel, el va ocupa funcția de pe care a fost eliberat Darius Filip.

Bud va fi astfel prefect al județului Satu Mare pentru a treia oară.

In anul 2017 Bud să îi predea ștafeta lui Darius Filip, iar acum urmează să îşi ia înapoi funcţia tot de la el. Hotărârea a fost deja publicată în Monitorul Oficial, după care va fi instalat noul prefect. Este posibil ca instalarea să aibă loc în acest weekend.

“Eu personal nu m-am schimbat, aş spune ba mai mult, aveţi uşile deschise şi cu siguranţă vom colabora foarte bine în continuare. La instiuţiile deconcentrate probabil că va fi un pic de problemă pe viitor fiidcă am observat în ultima vreme că există o impresie generală că nu suntem suficient de bine văzuţi ca şi slujbaşi în faţa cetăţenilor. Aici trebuie să lucrăm, şi la modul în care ne facem profesonist traba şi la imagine. Pentru că e vorba de imagine, mass media este foarte importantă fiindcă transparenţa ar trebui să fie maximă tocmai pentru ca să putem transpune  şi transmite informaţii legate de modul în care se derulează programul guvernului către cetăţenii noştri”, a spus prefectul Radu Bud.

Ministrul Bode, mesaj pentru unii șefi de instituții

De altfel și ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, le-a transmis șefilor de instituții din județul Satu Mare să fie partenerii cetățenilor și să evite să se comporte ca șefi ai lor. El le-a spus celor ce nu sunt confortabili cu politicile publice ale Guvernului Orban, să facă un pas în lateral.

„Vă rog să fiți partenerii celor care ne plătesc pe toți care suntem în serviciul public. Nu vă comportați ca și șefi ai lor, sunteți și suntem în slujba cetățenilor cu toții. Sigur că pot fi, și nu-i de condamnat, reprezentanți ai unor instituții care nu sunt confortabili cu politicile publice ale guvernului Orban. Le spun foarte limpede și cu prietenie, le recomand să facă un pas în lateral”, a transmis Lucian Bode.

A. S.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente