duminică, septembrie 24, 2023
AcasăEditorialNoul trend.Mutatul la țară

Noul trend.Mutatul la țară

Mutatul de la oraş la ţară a devenit un fenomen în România, de la începutul epidemiei de coronavirus. Peste 100.000 de oameni care sunt interesaţi de acest subiect sau chiar s-au mutat deja în mediul rural ,iar acesta are nenumarate avantaje.

În România există o adevărată comunitate, formată din peste 100 de mii de oameni, care s-a format pe Facebook, şi ai cărei membri sunt interesaţi de mutatul la ţară. Din cauza epidemiei, mulţi dintre cei înscrişi în grupul „Mutatul la ţară” au făcut pasul cel mare.


„De la jumătatea lui iulie mă bucur de grădină şi am tot cules diverse. Acum culeg nişte dovleci plăcintari. Aici au fost nişte roşii. Pentru primul an, prima experienţă, sunt mulţumită de ce am cules. De la jumătatea lui iulie nu am mai trecut deloc prin piaţă. Veneam aici la prânz şi îmi culegeam pentru salată”, a spus Gabriela.

„Acesta este un fel de living şi am şi o mică bucătărioară, de aici lucrez sau din dormitor şi acolo avem o cămară şi baia”, a explicat aceasta.

Pentru Bianca Ghiorghiu, mutatul la ţară are mai multe beneficii: a scăpat de trafic şi de poluare.

„A fost mult mai uşor să mă izolez. Pot să zic că nici nu am simţit, numai ce mai primeam de la televizor noutăţile, dar stând aici izolată de agitaţia unui oraş, nu am simţit impactul. Când mi-am căutat casa am căutat să fie acces la internet, eu ştiind că o să fac asta de acasă, să lucrez. Cât de mult s-a schimbat viaţa ta de când te-ai mutat la ţară? S-a schimbat mult. Programul clar nu mai e acelaşi, nu mai fac naveta, nu mai stau în trafic o oră dus, o oră întors cum se întâmpla în Bucureşti şi sunt scutită de agitaţia de pe stradă, nu mai aud claxoane, nu mai e poluare. Grupul, şi eu l-am decoperit prin prisma unei colege care s-a mutat şi ea la ţară din Bucureşti în Buzău. Suntem 100 de mii, iar jumate din postări vin de la oameni care fie au făcut pasul, fie prospectează terenuri, case, deci trendul e imens”, a spus Bianca Ghiorghiu.

Trebuie sa recunosc că este primul trend din 2020 care mă atrage și îl consider benefic ,așadar să ne apucăm de gospodărit.Dacă vrei sa fii liber în perioada care urmeaza,te încurajez sa i-ei in serios acest îndemn.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente