Acasă Locale Numarul maxim de posturi din Ministerul Educatiei si unitati subordonate a fost...

Numarul maxim de posturi din Ministerul Educatiei si unitati subordonate a fost redus cu 233

 Numărul maxim de posturi din Ministerul Educației și unități subordonate a fost micșorat cu 233, cea mai importantă reducere, cu 163 de posturi, fiind la unitățile finanțate integral de la bugetul de stat, potrivit unei hotărâri de guvern publicate marți în Monitorul Oficial.

Hotărârea modifică HG nr. 185/2013 privind organizarea și funcționarea Ministerului Educației Naționale, în sensul că  numărul maxim de posturi pentru Ministerul Educației Naționale este acum de 548, față de 598 , exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor ministrului și ministrului delegat pentru învățământ superior, cercetare științifică și dezvoltare tehnologică.

  Tot HG 185/2013 este modificată, prin actul normativ publicat marți în MO, în privința numărului maxim de posturi pentru unitățile și activitățile de învățământ și cercetare din subordinea Ministerului Educației Naționale finanțate integral de la bugetul de stat, acesta fiind redus la 7.262, de la 7.425.

De asemenea, numărul maxim de posturi pentru unitățile din subordinea Ministerului Educației Naționale finanțate din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul de stat este acum de 4.478, față de 4.498.Executivul a redus, prin aceeași hotărâre de guvern, numărul de posturi de la Autoritatea Națională pentru Calificări – instituție aflată în coordonarea Ministerului Educației -, de la 70, conform unui act normativ din 2011, la 56.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente