duminică, decembrie 3, 2023
AcasăLocaleNumarul maxim de posturi din Ministerul Educatiei si unitati subordonate a fost...

Numarul maxim de posturi din Ministerul Educatiei si unitati subordonate a fost redus cu 233

 Numărul maxim de posturi din Ministerul Educației și unități subordonate a fost micșorat cu 233, cea mai importantă reducere, cu 163 de posturi, fiind la unitățile finanțate integral de la bugetul de stat, potrivit unei hotărâri de guvern publicate marți în Monitorul Oficial.

Hotărârea modifică HG nr. 185/2013 privind organizarea și funcționarea Ministerului Educației Naționale, în sensul că  numărul maxim de posturi pentru Ministerul Educației Naționale este acum de 548, față de 598 , exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor ministrului și ministrului delegat pentru învățământ superior, cercetare științifică și dezvoltare tehnologică.

  Tot HG 185/2013 este modificată, prin actul normativ publicat marți în MO, în privința numărului maxim de posturi pentru unitățile și activitățile de învățământ și cercetare din subordinea Ministerului Educației Naționale finanțate integral de la bugetul de stat, acesta fiind redus la 7.262, de la 7.425.

De asemenea, numărul maxim de posturi pentru unitățile din subordinea Ministerului Educației Naționale finanțate din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul de stat este acum de 4.478, față de 4.498.Executivul a redus, prin aceeași hotărâre de guvern, numărul de posturi de la Autoritatea Națională pentru Calificări – instituție aflată în coordonarea Ministerului Educației -, de la 70, conform unui act normativ din 2011, la 56.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente